Влада

Прокуратура хоче повернути у державну власність турбазу «Лісовий берег» у Житомирі

23 September 2011, 14:41

23 вересня прокурор Житомирської області Микола Франтовский провів брифінг щодо привласнення державного майна дочірніми підприємствами профспілок України.

Як повідомив прокурор, на території Житомирської області на підставі незаконних рішень ради федерації профспілок України з власності держави вибули два об’єкти: туристична база «Лісовий берег» (м.Житомир) та санаторій для батьків з дітьми «Тетерів» (м.Коростишів).

«Ці санаторії не вибували із власності профспілок, не відчужувалися третім сторонам, комерційним структурам і працюють за профілем. Але ці об’єкти незаконно вибули з державної власності і перейшли у власність федерації профспілок», - повідомив Микола Франтовський.

Прокуратурою Житомирської області заявлено два позови про скасування права власності федерації профспілок і повернення об’єктів у державну власність. Прокурор пояснив, що не ставиться завдання забрати у федерації профспілок майно, яким вони сьогодні розпоряджаються. Завдання – повернути майно у державну власність.

«Майно залишається у профспілок, але вони не вправі будуть продавати чи відчужувати без погодження Фонду державного майна. У прокуратури немає мери зробити перерозподіл майна. Ніяких вказівок, щоб повернути, а потім десь комусь продати в нас не було і не буде. По двох об’єктах у Житомирській області крапку повинен поставити суд», - сказав Франтовський.

Прокурор також запевнив, що на рівні області немає конфліктів між прокуратурою та федерацією профспілок, а є повна взаємодія. До речі, санаторій «Тетерів» збудований у 1932 році, а турбаза «Лісовий берег» - у 1972 році і вони повинні належати державі. А ось об’єкти, які збудовані за роки незалежності України на кошті профспілок – є власністю федерації профспілок України, якою можна розпоряджатися без погодження з  Фондом держмайна.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі