Влада

Голова обради Ірина Синявська вже знає про всі проблеми Чуднівського району. Обіцяє допомогти

3 December 2007, 13:09

Голова обласної ради Ірина Синявська не вперше на Чуднівщині і першопричина тому – Чуднівська Центральна районна лікарня., про це повідомляє прес-служба обласної ради.

Окрім нехватки необхідного інструментарію та апаратури - районна лікарня є єдиною в області, яка не має державної акредитації. Фактично це означає, що у реєстрі лікувальних закладів України цього медичного закладу просто не існує. Оскільки в робочій поїздці голови обласної ради також брали участь депутати, закріплені за цим районом, а також начальник управління охорони здоров’я, всі проблемні питання намагалися вирішити фактично на місці. Так, з колективом радились щодо кандидатури головного лікаря, в свою чергу, голова обласної ради запевнила колектив, що впродовж найближчих двох місяців питання з апаратурою та інструментарієм частково вирішиться – де за державний кошт, а де – за обласний. Однак, термінового вирішення потребує не лише проблема головного медичного закладу району. Ще гіршою є ситуація з забезпеченням сільських амбулаторій. Дві третини лікарів. Саме стільки не дораховує штат сільських медпрацівників Чуднівського району.
    До кінця року повинно бути вирішене питання і газифікації трьох сіл району. На Чуднівщині майже половина населених пунктів досі не газифікована. Ірина Синявська запевнила громаду, що впродовж цього місяця частково за рахунок державних субвенцій, частково за кошт обласної казни, у трьох селах з’явиться блакитний вогник.
    Не зважаючи на суттєві проблеми у соціальній інфраструктурі – район є перспективним. Такого висновку дійшли депутати, які цього тижня аналізували умови життя та роботи населення Чуднівського району. Проте шлях від реалій до відмінних перспектив сьогодні досить далекий, каже голова обласної ради і обіцяє не залишити „у спокої” Чуднівський район, принаймні, до того часу, коли зможе поставити Чуднівщині тверду четвірку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі