Влада

Держпожежнагляд Житомирської області пропонує керівникам пройти «лікбез»

4 December 2007, 10:55

Перші зимові дні. Термометр поки що не «зашкалює», а в квартирах, установах та офісах уже нібито пройшовся легенький морозець: холодно. Добрий господар до зими, правда, підготувався завчасно: поклеїв та утеплив вікна, перевірив справність парового опалення. Проте, саме зараз співробітники державного пожежного нагляду виявляють максимум пильності. Чому? Ну, хоч би з такої причини: щодоби у державі виникає понад 120 пожеж, половина з яких спричинена необережністю при користуванні вогнем. Причини трагедій рік у рік повторюються: порушення правил експлуатації побутових електроприладів, використання саморобних обігрівачів тощо. Через це горять будинки, роками нажите майно, а найстрашніше, - що у вогні гинуть люди.

Пожежа – страшне лихо, яке, проте, стихійним не назвати. Як правило до неї призводять необачність, недбалість самих людей. Прикро, що від цього часто потерпають інші.

Особливу увагу з цього приводу треба приділити керівникам підприємств. Адже кожен з них несе особисту відповідальність за кожного зі своїх підлеглих. Авжеж, керівник має забезпечити працівників теплим робочим місцем, але не треба забувати, що все повинно влаштовуватися згідно правил пожежної безпеки, адже вогонь має зігрівати, а не руйнувати.

З метою навчити керівників, яких заходів потрібно вживати для забезпечення пожежної безпеки в приміщеннях, на навчальному пункті навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Житомирської області організовані та проводяться навчання з питань пожежної безпеки (пожежно-технічний мінімум) та спеціальні курси навчання на договірних умовах з підприємствами, установами, організаціями різних форм власності.

Під час навчання керівники вищезазначених установ мають змогу вивчити правила утримання територій та приміщень, правила експлуатації протипожежного обладнання, ознайомитися з видами вогнегасників, їх призначенням та порядком їх використання.

По закінченню навчання посадові особи отримують посвідчення встановленого зразку.

Заняття направлені на формування в керівників поняття «підприємство як об’єкт пожежної небезпеки» та навиків правильних дій під час пожежі. Тому під час навчань звертається особлива увага на дотримання правил пожежної безпеки та вміння запобігти виникненню пожежі. Адже пожежу легше попередити, ніж загасити.

За довідками звертатися за телефоном 8 (0412) 24-18-78 або за адресою: м. Житомир, вул. Героїв Пожежних, 67 А (3-й поверх).

Валерія Бичкова, викладач навчального пункту навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Житомирської області

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі