20 April 2024, 08:14 Житомир: °C
Сніжана Савченко
Інструктор йоги. Закохана у життя)

Лінь - двигун прогресу?

Хочете вирішити складну проблему - доручіть її ледачому. Він знайде найшвидший і легкий спосіб. Чи так вже й страшна лінь, як її малюють?

Давайте спочатку розберемося, що це таке. Лінь це не емоція і вже тим більше не почуття. Лінь - захисний механізм організму.

Від чого ж вона нас захищає? Від перевтоми або від неприємних відчуттів. Лінь буває двох типів. Коли ми лінуємося через нестачу мотивації: нам не цікаво те, що треба зробити (прибирання квартири, прання, виконання нудного доручення).

Другий тип, коли ми лінуємося через страх. Пролонгуємо, відкладаємо дію, тому що боїмося. Подумайте, як ви себе почуваєте в процесі того, що вам треба зробити. Можливо нерозумно або невпевнено або соромно. Відкладання візиту до стоматолога, зміна роботи, побачення ...

Хоча очевидно, що в майбутньому це принесе плюс, а не мінус. З лінню боротися марно за допомогою сили волі. Можна, але неефективно і дуже енергозатратно.

Потрібно розібратися від чого вас захищає лінь. Копайте глибше, панове.

Однак, ні в якому разі не відчувайте провину за те, що ви лінуєтеся. Лінь властива абсолютно всім! Ставте собі питання чому я лінуюся, замість того, щоб займатися самокатуванням.

Я для себе вивела один маленький лайфхак. Кожного ранку я взяла собі за правило робити одну, неприємну для себе справу. Будь то зробити робочий дзвінок, записатися на прийом до лікаря, вийти на пробіжку.

Гарантую, весь день як за помахом чарівної палички піде продуктивно і ви себе будете почувати впевнено.
Згодна, робота над собою складна справа, мабуть, одна з найскладніших, проте це того варте. Перевірено на собі!