Місто

Київські поліцейські приїхали охороняти правопорядок поблизу Житомирської кондитерської фабрики

4 January 2016, 18:30

 4 січня близько 15:00 до Житомирської кондитерської фабрики прибули два автобуси з правоохоронцями. За словами генерального директора ТДВ «ЖЛ» Тетяни Горобець, силовики не пояснили навіщо приїхали до Житомира.

«Сказав, що він – Роман Іванович, Національна поліція з Києва. Приїхав сюди за наказом, забезпечувати охорону громадського порядку. На територію підприємства, сказав, що заходити не будуть. Нас ніхто не попереджав. Ми з вікон, власне, побачили два автобуси. Вийшли запитати: хто такі, що тут роблять, поцікавилися. Ну, ось відповіли нам таким чином, власне, нічого: ні звання, ні посади, ні яке завдання у них, ні хто віддав наказ. Загалом, премило з нами поспілкувалися, посміхалися і на цьому справа закінчилася», - каже генеральний директор ТВД «ЖЛ» Тетяна Горобець.

Речник ГУ Нацполіції в Житомирській області Алла Ващенко телефоном пояснила: правоохоронці прибули з Києва, щоб забезпечити додаткову охорону громадського порядку.

«Це автобуси з правоохоронцями, поліцейськими, які додатково залучені до забезпечення публічної безпеки і правопорядку. Це додатково залучені сили, не на зміну, а додатково залучені, для недопущення ускладнення ситуації і якихось там силових протистоянь», - сказала речник ГУ Нацполіції в Житомирській області Алла Ващенко.

Нагадаємо, загострення протистояння на кондитерській фабриці почалося ввечері 30 грудня. За словами мера Сергія Сухомлина, на фабриці були присутні «тітушки» від обох сторін конфлікту - ЗАТ «Житомирські ласощі» і ТДВ «ЖЛ». 31 грудня голова Житомирської ОДА Сергій Машковський попросив у начальника Нацполіції України Хатії Деканоідзе сотню поліцейських для охорони приміщення Житомирської кондитерської фабрики. Ранок 3 січня почався з пікету працівників ТДВ «ЖЛ» біля прохідної кондитерської фабрики на вулиці Щорса. Згодом працівники «ЖЛ» пройшли на територію фабрики. Поліція почала розслідування за фактом перешкоджання журналістам Житомир.info під час зйомки подій на кондитерській фабриці 3 січня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі