Місто

Хресна хода Московського патріархату у Житомирі: віряни на колінах, священник з «айфоном» і поліція. Фоторепортаж

18 July 2016, 13:45

На в’їзді до Житомира в районі гідропарку зранку 18 липня православні житомиряни зустрічали хресну ходу УПЦ МП. Щоб долучитись до колони вірян, люди прийшли сім'ями та з іконами.

Житомирська єпархія УПЦ МП повідомляла міську владу, що 18 липня хресна хода пройде такими вулицями обласного центру: Чуднівська, Героїв Пожежних, Троянівська, Перемоги.

Однак, змінити маршрут учасників ходи змусили житомирські активісти, які зібралися на Корбутівці біля повороту на міське кладовище, щоб не допустити прохід колони хресної ходи центральними вулицями міста.

Нагадаємо, влада Житомира хотіла через суд змінити маршрут руху ходи УПЦ Московського патріархату.

Подробиці дивіться у сюжеті

Як повідомляв Житомир.info, 14 липня на сесії міської ради депутати голосували за пропозицію заборонити проведення 18 липня будь-яких акцій у Житомирі, але для прийняття рішення не вистачило голосів. 16 липня у Житомирі створили штаб, який буде протидіяти провокаціям під час хресної ходи УПЦ МП через місто. Активісти заявляли про намір пікетувати хресну ходу УПЦ МП, щоб не допустити прохід колони центральними вулицями міста. Зранку 18 липня близько 100 вірян зібралися на в’їзді до Житомира в районі гідропарку і готуються зустріти хресну ходу УПЦ МП.

Архієпископ Никодим, настоятель Житомирського Спасо-Преображенського кафедрального собору

Житомирські активісти

Перший заступник Житомирського міського голови Олексій Ясюнецький та архієпископ Никодим

Михайло Пухтаєвич – колишній заступник губернатора Луганської області Геннадія Москаля

Житомирський активіст Валерій Арушанян

Фото Андрія Дідківського

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі