Місто

У Житомирі створили штаб, який буде протидіяти провокаціям під час хресної ходи УПЦ МП через місто

16 July 2016, 13:20

Рішення про створення штабу для протидії провокаціям в час проходження хресної ходи УПЦ МП через Житомир ухвалили під час зустрічі першого заступника міського голови Олексія Ясюнецького з представниками громадських організацій в суботу, 16 липня. 

На зустріч прийшли члени ГО «Рух Автомайдан Житомир», ГО «Атошник», ОУН та ін. Під час зібрання лунали різні пропозиції, щодо дій в день, коли хресна хода дійде до Житомира. Серед  пропозицій були: альтернативна хода патріотично налаштованих громадян, заборона входити учасникам ходи УПЦ МП до Житомира тощо. Чоловік, який представся Олександром Прищепою з «Організації українських націоналістів», запропонував мити освяченою водою асфальтне покриття одразу після проходження учасників ходи. 

В результаті зустрічі було утворено штаб, який буде протидіяти провокаціям під час проходження через Житомир хресної ходи УПЦ МП. Перший заступник міського голови Олексій Ясюнецький повідомив журналістам, що міська влада звернеться до суду з позовом про зміну маршруту ходи через місто.

«Зібрались громадські активісти та представники громадських організацій. Вони обурені тим заходом, всім відомою ходою церкви Московського патріархату. Вирішували питання: що з цим робити? Чи не допускати, чи допускати. Якщо допускати, то як саме. Головне для нас, і наші позиції тут збігаються, і громадськості, і влади, це не допустити провокацій. В який це спосіб зробити? Вирішили створити штаб, який буде протидіяти цим провокаціям. Наразі розглядається можливість звернення до суду про обмеження, вірніше не обмеження, а зміну маршруту руху цієї ходи. Там, як вирішить суд, подивимось. У будь-якому випадку, ми розраховуємо, що все пройде тихо-мирно і не буде ніяких провокації. З правоохоронцями у нас нарада в понеділок вранці. Я думаю, що ми вже будемо мати позицію суду. І виходячи з неї будемо координувати свої дії», - сказав Олексій Ясюнецький.

Прибуття учасників хресної ходи УПЦ МП до Житомира очікують у понеділок, орієнтовно о 14:00.

Нагадаємо, хресна хода Московського патріархату дійшла до Житомирської області.

Як повідомляв Житомир.info, 14 липня на позачерговій сесії Житомирської міської ради обговорювали питання заборони хресної ходи УПЦ МП у Житомирі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі