Політика

Житомирські активісти хочуть пікетувати хресну ходу УПЦ МП, щоб не допустити прохід колони центральними вулицями міста

16 July 2016, 16:42

Житомирські активісти 18 липня збираються пікетувати хресну ходу УПЦ МП, щоб не допустити прохід колони центральними вулицями міста.

У розпорядженні Житомир.info є фото листа, який активісти написали Житомирському міському голові Сергію Сухомлину.

«…Вважаємо, що проходження такої ходи є кощунством, особливо в місті Житомирі, де розташована славетна 95 бригада, десятки бійців якої загинули, захищаючи Україну від російських бойовиків на Донбасі. Прохід колони повз військові частини, на території яких прощались з загиблими від рук агресорів, яких благословляли священники УПЦ МП, є знущанням над  пам’яттю українських героїв. Виходячи з вищевикладеного, ми маємо намір пікетувати і не допустити прохід колони УПЦ МП центральними вулицями міста, в першу чергу вулицями Чуднівською та Проспектом Миру. Орієнтовне число учасників пікету до 300 (трьохсот) осіб. Час проведення з 9.00 до 18.00 18 липня 2016 року. Місце проведення перехрестя автодороги Житомир-Чернівці та Західного шосе… У випадку проходження їх центральними вулицями Житомира 18-20 липня, ми будемо пікетувати учасників ходи у місцях їхнього скупчення», – йдеться в листі.

Активісти попросили мера забезпечити правопорядок та  безпеку учасників пікетування.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі створили штаб, який буде протидіяти провокаціям під час хресної ходи УПЦ МП через місто.

 Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі