Влада

У Житомирі влада та поліція впевнені, що зможуть уникнути провокацій під час ходи УПЦ Московського патріархату

14 July 2016, 12:58

Питання хресної ходи УПЦ Московського патріархату, яка пройде через Житомир, обговорювали на позачерговій сесії міської ради 14 липня.

Після розгляду питань порядку денного слово надали бажаючим виступити. Представник громадської організації «Нова сила» закликав заборонити похід через Житомир ходи УПЦ МП.

«Я вважаю, що пожна очікувати буль-яких провокацій, наша організація «Нова сила» звернулася до Служби безпеки України та національної поліції в Житомирі з вимогою заборонити, а якщо це буде неможливо - посилити заходи безпеки на цьому заході. Я хочу додати, що націоналістичні організації Житомира, як наша, так і інші, будуть проводити акції протесту в цей день. Щоб не було провокацій, будь-яких зіткнень ми вимагаємо заборонити дану ходу, тому що це неприпустимо в українському місті», - сказав представник ГО «Нова сила» Костянтин Суський.

Депутати почали пропонувати офіційно заборонити хресну ходу в Житомирі..

«Ми маємо прийняти рішення і заборонити цю ходу. Московських попів і дяків – на окружну», - закликав депутат від ВО «Свобода» Геннадій Махорін.

Мер Сергій Сухомлин повідомив, що досягнута домовленість, і ця хода пройде «тихо, в 5.30 ранку».

«Поліція отримала звернення міської ради, і вони готові забезпечити правопорядок», - пояснила секретар міськради Наталія Чиж.

Мер Житомира поставив на голосування пропозицію «свободівців» звернутися до суду щодо заборони проведення будь-яких акцій на цю дату, але «за» проголосували лише 18 депутатів – рішення не прийняте.

Як повідомляв Житомир.info, через Житомирську область пройде Всеукраїнський хресний хід УПЦ Московського патріархату.

Фоторепортаж з сесії:

Фото Андрія Дідківського

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі