Суспільство

На відкриття пункту «швидкої допомоги» в селищі Житомирської області витратили 800 тис. грн бюджетних коштів

21 July 2016, 15:04

20 липня в амбулаторії загальної практики-сімейної медицини смт Іванопіль Чуднівського району Житомирської області урочисто відкрили пункт тимчасового базування бригади швидкої допомоги КУ «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Житомирської облради.

Про це Житомир.info повідомив прес-центр управління охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації.

«У Чуднівському районі це третій пункт «швидкої». Потреба у його відкритті була обумовлена зокрема й тим, що смт Іванопіль та прилеглі села розташовані на значній відстані від райцентру, за залізничним переїздом, який протягом дня доволі часто перекривається та зупиняє рух автотранспорту. Пункт обслуговуватиме 6,5 тисяч місцевих жителів, які проживають у радіусі 30 км», - сказав голова Чуднівської райдержадміністрації Петро Яригін.

«Відкриття пункту  - результат співпраці облдержадміністрації, обласної ради, районних органів влади, які сформували консолідований бюджет: 500 тис. грн з обласного бюджету і 300 тисяч - з районного. Крім того, протягом останніх років Іванопільською селищною радою на потреби охорони здоров’я місцевої громади було спрямовано 900 тис. грн. Це позитивний приклад того, як повинні співпрацювати органи влади, галузь охорони здоров’я та громада», - зазначив начальник управління охорони здоров’я ЖОДА  Олександр Торбас. 

Зі слів головного лікаря КУ «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Анатолія Сови, у складі пункту - 4 фельдшери та 4 водії, які в будь-яку пору доби виїжджатимуть на спеціалізованому автомобілі «швидкої» класу «В», який укомплектований всім необхідним, у тому числі акушерським набором для прийняття пологів.

Довідка прес-центру УОЗ:

На сьогодні в обласній службі  екстреної медичної допомоги та медицини катастроф діють 104 бригади та 169 автомобілів «швидкої». У 2015 році по області було здійснено 303 тисячі виїздів. За добу в середньому  служба отримує 800 викликів. Іванопільський пункт - 43-ій по області, що обслуговуватиме сільське населення.

Як повідомляв Житомир.info, у травні 2016 року в селі Почуйки Попільнянського району Житомирської області відбулося урочисте відкриття нової сучасної амбулаторії, яка обслуговуватиме людей з 4 населених пунктів.

Фото - прес-служба УОЗ

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі