Події

Заборонити проводити зйомку, вирвати мікрофон та обматюкати журналістів у Житомирі «коштує» 1700 грн

21 September 2016, 17:40

Богунський районний суд міста Житомира оштрафував власницю розважального комплексу «Волна» Євгенію Волинець, яку визнав винною у перешкоджанні законній професійній діяльності журналістів.

Таке рішення було ухвалене під час судового засідання 21 вересня.

«Визнати Волинець Євгенію Дорофіівну винуватою у вчиненні злочинів, передбачених ст.ст.171 ч.1, 347-1 ч.1 КК України та призначити покарання: за ст.171 ч.1 КК України – штрафом у розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян; за ст.347-1 ч.1 КК України – штрафом 55 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Відповідно до ст.70 ч.1 КК України за сукупністю злочинів визначити остаточне покарання шляхом часткового складення призначених покарань у вигляді штрафу у розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян в сумі 1700 (одна тисяча сімсот) грн. Стягнути на користь держави з Волинець Є.Д. процесуальні витрати за залучення експерта в сумі 491 грн 04 коп. Речові докази: диски з відеозаписами – залишити у матеріалах провадження; пальто – повернути потерпілій Кухарчук (Черпицькій) Я.О.; мікрофон та радіосистему – повернути потерпілому Антипенко О.Ю», - зазначається в ухвалі суду.

Вирок може бути оскаржений до апеляційного суду Житомирської області протягом 30 днів з дня проголошення.

Нагадаємо, під час судових дебатів 21 вересня адвокат підсудної Євгенії Волинець у своєму виступі поставив під сумнів важливість події, зйомка якої призвела до конфлікту з подальшим відкриттям кримінального провадження, та наголошував, що Євгенія Волинець вибачалася перед журналістами.  

Як повідомляв Житомир.info, 29 жовтня 2015 року Євгенія Волинець з лайкою накинулася на житомирських журналістів, які приїхали знімати пожежу у розважальному комплексі «Волна». 29 січня процес розслідування правоохоронці завершили і направили до суду обвинувальний акт. 8 лютого перше судове засідання по справі перешкоджання діяльності журналістів не відбулося. На друге засідання власниця готельно-оздоровчого комплексу «Волна» знову не з’явилася, але прийшла на третє - 11 березня.

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі