Події

Власниця «Волни», яку звинувачують в перешкоджанні діяльності житомирських журналістів, знову не з’явилася до суду

19 February 2016, 13:00

Друга спроба провести підготовче судове засідання по справі перешкоджання професійній діяльності житомирських журналістів, не вдалася. На розгляд справи, який мав 19 лютого відбутися у Богунському районному суді, знову не з’явилася обвинувачувана.

29 жовтня Євгенія Волинець напала на житомирських журналістів, які приїхали знімати пожежу у готельно-оздоровчому комплексі «Волна» і відібрала техніку. За це її обвинувачують по двом статтям кримінального кодексу: ст.171 «Перешкоджання законній професійній діяльності журналіста» і ст.347 з позначкою 1 «Умисне знищення чи пошкодження майна журналістів».

На судове засідання з’явилися всі 5 постраждалих журналістів, але нікого зі сторони обвинувачення на суді не було, тож розгляд справи вирішили перенести.

«Щоб вам було зрозуміло, процедура проходить в два етапи: перше засідання - підготовче. Друге вже - розгляд справи. Як перше, так і друге проходять за участі всіх учасників. Якщо з потерпілими мені простіше, то без обвинуваченої справа не розглядається», - повідомила суддя Наталія Гулак.

Причини неявки Євгенії Волинець ані суду, ані прокуратурі невідомі.

«Прийшло повідомлення від пошти, що повістка вручена, але прийнята не нею, а якоюсь іншою особою. Якби розписувалась Волинець, тоді можна застосувати заходи впливу. Ми перевіримо хто ця особа, навіть прокурор не знає хто ця особа, і вирішимо питання. Оскільки по матеріалам справи до неї не обирався запобіжний захід на даний час. З урахуванням причини неявки, будемо вирішувати питання в підготовчому засіданні. Повістку вручала пошта. Ми направляємо рекомендований лист – судову повістку, є відповідний штемпель. За правилами, поштарка повинна доставити адресату. Вона вручила комусь іншому. Можливо, там довіреність була. Я не знаю», - розповіла суддя.

«Будемо відкладати. Давайте повістку, я передам оперативному уповноваженому, нехай кожного дня ходить до наступного засідання. Я їй телефонувала, відправила СМС-повідомлення. Просто я переживаю, щоб вона не була десь у Польщі, враховуючи те, що мені польською мовою оператор повідомив, що у абонента відімкнений телефон», - каже прокурор Житомирської місцевої прокуратури Марина Тітова.

Наступний розгляд справи призначено на 11 березня.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі перше судове засідання по справі перешкоджання діяльності журналістів не відбулося.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі