Події

Промова адвоката власниці розважального комплексу «Волна», яка напала на житомирських журналістів

21 September 2016, 14:43

21 вересня, майже через рік після того, як власниця готельно-оздоровчого комплексу «Волна» напала з нецензурною лайкою на житомирських журналістів, які приїхали знімати пожежу, судова тяганина нарешті наблизилася до завершення.

Під час судових дебатів адвокат підсудної Євгенії Волинець виступив з палкою промовою, у якій поставив під сумнів важливість події, яка зацікавила журналістів.

«Я хочу звернутися до Кримінального кодексу: злочин це є суспільно небезпечне діяння, яке передбачене цим Кодексом. І вказано, що якщо формально є склад злочину, але за малозначимістю це не є суспільно небезпечне діяння. Дуже хотілося б, щоб шановні кореспонденти довели людям, що знімання пожежі – це таке суспільне явище, яке потрачених коштів на проведення досудового слідства, витрачених коштів н проведення суду і людина за ці події, що от на її приватній власності не дали зняти пожежу як вона з усіх ракурсів, вона повинна мати кримінальну відповідальність. Але коли люди, кореспонденти звертаються до Держави за захистом своїх прав, то мають бути порушені суспільно важливі події, а не те, що хтось бажає бачити як в сусіда хата горить. Про сусідську хату вже сказано мільйон анекдотів і про те, як потрапив під коня один персонаж. Це вже сто років пройшло і це не є новина. І те, що автоаварії показують по телебаченню, пожежі, то люди борються з цим, бо це не є новина і це сприяє породженню в людей цікавості до подій, які не заслуговують на це. Якби ви це розуміли, то ви б розуміли, що так, є такі люди, ви потураєте їм. Так, це ваше право потурати людям в такому їх бажанні: бачити як в сусіда хата горить. А в людини вже одна хата згоріла і що людина має радіти? «О, знімають!» І ще, напевне, запрошувати треба: «О, правильно, заходьте, знімайте, а тут ось хата горить». Звичайно, людина за своє майно переживає, вона є власницею цього  майна. Невже це не зрозуміло? Добре, що ви знімаєте і передайте, що ось це є завдання кореспондентів – знімати і показувати це людям», - зауважив Дмитро Тарканій.

Юрист також наголосив на тому, що Євгенія Волинець вибачалася перед журналістами.  

«Ну людина може щось і сказала не те в гарячці, вона в той же день, це ж не те, що через місяць чи рік, Волинець прийшла і сказала: «Ну може я щось не те сказала». То це ж не значить, що для цього треба, щоб була кримінальна відповідальність», - заявив адвокат.

Вирок суд має оголосити 21 вересня о 15.00. Нагадаємо, звинувачують Євгенію Волинець за двома статтями Кримінального кодексу: ст.171 «Перешкоджання законній професійній діяльності журналіста» і ст.347 з позначкою 1 «Умисне знищення чи пошкодження майна журналістів». Санкціями статей передбачено покарання від накладення штрафу до піврічного арешту, або обмеження волі: за ст.171 – до 3 років, за ст.347 – до п’яти років.

Нижче – відео інциденту, який став підставою для відкриття кримінального провадження

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі