Місто

У Житомирі розпочали ремонт скверу імені Ольжича біля магазину «Каштан»

27 October 2016, 15:41

У Житомирі вже розпочалися роботи з ремонту скверу ім. Олега Ольжича зі встановленням його пам’ятника.

Про це у Facebook 27 жовтня написав департамент містобудування та земельних відносин Житомирської міськради.

«Почато роботи по ремонту скверу ім. Олега Ольжича з встановленням пам’ятника видатному житомирянину. Вперше за багато років в Житомирі виконуються роботи щодо ремонту скверу із створенням громадського простору та доступністю для маломобільних груп населення», - поінформував департамент.

Нагадаємо, на місці скверу, недалеко від магазину "Каштан" на вулиці Перемоги, розберуть бетонне покриття та східці, демонтують фундаменти й парапет, встановлять сходи, турнікети, огорожу, 8 лавочок та 7 урн, а також підготують місце для пам’ятника.

Як повідомляв Житомир.info, влітку 2014 року влада Житомира повідомила про намір встановити замість Пархоменка пам’ятник Ольжичу. У  листопаді 2014 року визначили кращу скульптурну пропозицію пам’ятника. У лютому 2015 року житомирські «свободівці» демонтували пам’ятник Олександру Пархоменку на вулиці Перемоги. У серпні 2016 року управління комунального господарства Житомирської міськради провело тендер на проведення благоустрою території на розі вулиць Перемоги і Ольжича із розміщенням пам'ятника Ольжичу. Перемогла пропозиція в 2,5 млн грн.  13 жовтня 2016 року Житомирська міська рада виділила майже 3 мільйони на пам’ятник Ольжичу та благоустрій території біля нього.

5 жовтня 1941 року в Житомирі вийшов останній номер газети Олега Ольжича «Українське Слово».

Скріншоти - департамент містобудування та земельних відносин

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі