Місто

У Житомирі замість Пархоменка хочуть встановити пам’ятник Ольжичу

3 June 2014, 11:27

Влада Житомира хоче провести конкурс на кращу проектну та скульптурну пропозицію пам'ятника Олегу Ольжичу.

Відповідний проект рішення міськвиконкому опублікований на сайті мерії.

«Перед учасниками Конкурсу ставиться наступне завдання: пошук найкращої концептуальної ідеї високомистецького, архітектурно-пластичного вирішення пам'ятника на визначеній Замовником Конкурсу ділянці», - йдеться у проекті програми Конкурсу.

Замовником Конкурсу пропонується встановити пам’ятник у сквері - напроти будинку по вулиці Перемоги, 33/6 (на місці пам’ятника Пархоменку О.Я.) (схема запропонованого місця встановлення пам'ятника Олегу Ольжичу).

Учасникам Конкурсу необхідно врахувати співмасштабність пам'ятника із існуючою забудовою, благоустроєм прилеглих територій.

Конкурсні пропозиції мають передбачати заходи щодо:

- благоустрою території навколо пам'ятника;

- візуального сприйняття пам’ятника у нічний час.

Пам'ятник рекомендується виконувати з довговічних матеріалів (бронза, природні камені тощо).

Конкурс проводиться в один тур. Кількість конкурсних проектів від одного автора (авторського колективу) не обмежується. Кількість учасників Конкурсу не обмежується.

Оголосити Конкурс планують 7 липня 2014 року. Термін подачі конкурсних проектів для участі - до 18 год. 00 хвл. 8 вересня 2014 року.

Робота журі, оголошення результатів Конкурсу - до 15 вересня 2014 року.

Замовником конкурсу встановлюється преміальний фонд конкурсу, який складає 20 000 грн. Розподіляється фонд  наступним чином:

- перша премія — 12 000 грн;

- друга премія — 5 000 грн;

- третя премія — 3 000 грн;

Переможець Конкурсу (а саме, проект, який відзначений 1-ою премією) отримує право на розроблення проектно-кошторисної документації, а також на здійснення авторського нагляду під час виконання  будівельно-монтажних робіт.

Робота журі, організація Конкурсу здійснюється на громадських засадах.

Нагадаємо, що наприкінці лютого цього року в Житомирі невідомі обмалювали пам’ятник Пархоменку.

Як повідомляв Житомир.info, влада Житомира збирається провести конкурс на кращий пам’ятник Святославу Ріхтеру. Також у Житомирі оголосили конкурс та встановити в центрі Житомира пам'ятника «Борцям за волю і соборність України».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі