Місто

У Житомирі біля магазину «Каштан» облаштують місце для пам’ятника Олегу Ольжичу

19 August 2016, 15:27

У сквері на вулиці Перемоги в Житомирі, біля магазину «Каштан», невдовзі розпочнуть роботи з підготовки території для встановлення пам’ятника Олегу Ольжичу.

Управління комунального господарства Житомирської міськради у серпні 2016 року провело тендер на проведення благоустрою території на розі вулиць Перемоги і Ольжича із розміщенням пам'ятника Ольжичу. Оголошення про це від 15 серпня 2016 року розміщене на сайті Державних закупівель.

Нагадаємо, у 2015 році на цьому місці був демонтований пам’ятник червоному командирові Олександру Пархоменку.

Переможцем тендеру стала житомирська фірма «Скефалд», яка ремонтувала будинок після вибуху на колишній вулиці Щорса. За 2,5 мільйона гривень (інший учасник - фірма «Парфенюк» з Житомира – запросила за роботи 2,6 млн грн) житомиряни зобов’язуються розібрати бетонне покриття та східці, демонтувати фундаменти й парапет, виконати земляні роботи, встановити сходи, турнікети, огорожу, 8 лавочок та 7 урн, а також підготувати місце для пам’ятника.

За умовами тендеру, підприємство має виконати роботи не пізніше, ніж через 120 календарних днів після підписання договору.

У коментарі Житомир.info начальник управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Житомирської міської ради Євгенія Черкасова нагадала, що в конкурсі на кращу скульптурну пропозицію пам'ятника Олегу Ольжичу перемогла робота скульптора Василя Фещенка. Наразі триває робота скульптора над виготовленням пам’ятника.

Як повідомляв Житомир.info, влітку 2014 року влада Житомира повідомила про намір встановити замість Пархоменка пам’ятник Ольжичу. У  листопаді 2014 року визначили кращу скульптурну пропозицію пам’ятника. У лютому 2015 року житомирські «свободівці» демонтували пам’ятник Олександру Пархоменку на вулиці Перемоги. У Житомирі на демонтажі пам’ятників та дошок збиралися зекономити 22 тис. грн бюджетних коштів.

Так демонтували памятник Пархоменку в 2015-му: 

Так виглядатиме памятник поетові та політичному діячеві Олегу Ольжичу, проект Фещенка:

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі