Події

Загиблим під час нічної стрілянини у райцентрі Житомирської області виявився житель Київщини, – начальник ГУНП

17 January 2017, 17:31

Учасники збройного конфлікту у місті Олевськ, що на півночі Житомирщини, дають свідчення, поліція продовжує шукати можливих свідків та учасників стрілянини, а на території одразу кількох регіонів України досі діє оперативний план-перехоплення «Сирена».

Про це під час брифінгу 17 січня повідомив начальник головного управління Національної поліції в Житомирській області В’ячеслав Печененко.

За його словами, особи усіх учасників нічної стрілянини в Олевську встановлені, але підозрюваними вони можуть стати лише після проведення цілого ряду експертиз.

«Це була, скажімо так, група осіб, група представників Львівської області, які брали безпосередню участь у конфлікті. Але загиблий, як потім виявилось, він, мешканець Київської області. Але був тими людьми, яких ми неформально називаємо «львів’янами». Для того, щоб оголосити підозру, треба мати докази. Докази будуть після того, як буде проведений ряд експертиз. Тому що справа в тому, що за новим процесуальним кодексом потрібно мати підстави для безпосередньої затримки і пред’яви їм обвинувачень. Але ті люди, які зараз знаходяться в лікарняному закладі, зараз дають покази. Той, хто може. Я маю на увазі не ті, хто знаходиться в реанімації», – повідомив В’ячеслав Печененко.

Шеф Житомирської поліції також запевнив журналістів, що необхідності вводити надзвичайний стан на території Олевського району немає. Наразі на території району та міста перебуває «не одна сотня» спецпризначенців і поліцейських. Утім, точної кількості силовиків, які перебувають в місті та на його околицях, В’ячеслав Печененко не назвав, посилаючись на таємницю слідства. Також для забезпечення громадського порядку на півночі Житомирщини додатково планують залучити військовослужбовців Національної гвардії України.

«Дуже велика кількість сил і засобів введена в регіон. Зараз ситуація під контролем і вона буде стабілізована і я більш, ніж впевнений, що ми будемо щонайдовше тримати посилений варіант для того, щоб припинити ці прояви. Друге, по зброї те питання, яке ви задали: уся зброя, яка зареєстрована, вона є на обліку. І враховуючи те, що ряд учасників цього збройного конфлікту мали зареєстровану зброю, то ця зброя вилучена для проведення експертиз. І після надання правової оцінки кожному учаснику конфлікту, після доведення тієї, чи іншої провини у всіх винних осіб дозвіл на зброю і сама зброя буде вилучена назавжди», – сказав начальник ГУ Нацполіції у Житомирській області В’ячеслав Печененко.

Як повідомляв Житомир.info, в райцентрі Олевськ Житомирської області в ніч з 15 на 16 січня сталася сутичка із застосуванням зброї, в результаті якої кілька людей потрапили до лікарні. Внаслідок сутички вогнепальні поранення отримали семеро осіб: четверо – жителі Олевського району та ще троє – львів’яни, один з яких помер під час надання медичної допомоги. За неофіційною інформацією, внаслідок збройної сутички в Олевську постраждали до двадцяти осіб, але не всі звернулися до медзакладів. Удень 16 січня близько двохсот людей зібралися на центральні площі Олевська, на місці нічної стрілянини, вимагаючи у правоохоронців провести справедливе розслідування та погрожуючи перекрити міжнародну трасу Київ-Ковель-Ягодин. Разом з тим у місцевих нема жодних сумнівів – стрілянина сталася саме через бурштин, адже такі конфлікти тут стаються не вперше.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі