Події

У райцентрі Житомирської області на місці нічної стрілянини мітингують і погрожують перекрити трасу

16 January 2017, 11:59

Близько двохсот людей 16 січня зібралися на центральні площі Олевська, на місці нічної стрілянини, вимагаючи у правоохоронців навести лад і провести справедливе розслідування та погрожуючи перекрити міжнародну трасу Київ-Ковель-Ягодин.

Про це повідомляє журналіст Житомир.info, який працює на місці події.

«Зібралося близько двох сотень людей, які вимагають від поліції навести порядок, бо вважають неприпустимим застосування вогнепальної зброї в мирному місті. Якщо поліція не наведе порядок, обіцяють перекрити автотрасу Київ-Варшава», – передає кореспондент.

Разом з тим у прес-службі прокуратури Житомирської області підвередили інформацію про те, що області оголошено оперативний план-перехоплення «Сирена», а на місці події вилучаються гільзи, фрагменти вибухового пристрою та інші докази, встановлюються свідки та очевидці події.

«За фактом інциденту із застосуванням автоматичної зброї, що стався у м. Олевську у неділю, 16 січня 2017 року та призвів до загибелі людини, розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.15 (замах на злочин), п.1, 7 ч.2 ст.115 (умисне вбивство двох або більше осіб з хуліганських мотивів), КК України. Досудове розслідування проводиться слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в області, процесуальне керівництво здійснюється прокуратурою Житомирської області. У неділю, 16 січня 2017 року, у м. Олевську, близько 00.30 год., стався конфлікт між місцевими жителями та іншими особами, які застосували автоматичну зброю, унаслідок чого поранено 7 чоловік, один з яких від одержаних вогнепальних поранень помер у лікарні. Після стрілянини зловмисники сіли в автомобілі «Mitsubishi Pajero» сірого кольору, «Škoda» темного кольору та «Ford Transit» синього кольору та зникли з місця події. На місце події відразу виїхала оперативна група правоохоронців, у складі якої – керівництво Коростенської місцевої прокуратури. Наразі в Олевську працюють правоохоронці, триває огляд місця події, вилучаються гільзи, фрагменти вибухового пристрою та інші докази, встановлюються свідки та очевидці події. Також, в області оголошено оперативний план-перехоплення «Сирена», – йдеться у повідомленні прокуратури.

Як повідомляв Житомир.info, в Олевську в ніч з 15 на 16 січня сталася сутичка із застосуванням зброї, в результаті якої кілька людей потрапили до лікарні. За попередньою інформацією, конфлікт виник як на побутовому ґрунті, так і внаслідок кримінальних розбірок між місцевими жителями та приїжджими зі Львівщини. У результаті вогнепальні поранення отримали семеро осіб: четверо – жителі Олевського району та ще троє – львів’яни, один з яких помер під час надання медичної допомоги.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі