Події

Київський суд не задовольнив апеляцію полковника Без'язикова з Житомира і залишив його під вартою

18 January 2017, 13:15

Апеляційний суд Києва відмовив у задоволенні скарги захисту полковника ЗСУ Івана Без'язикова з Житомира щодо рішення про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Про це інформує прес-служба Апеляційного суду міста Києва.

«16 січня 2017 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду міста Києва розглянула апеляційні скарги, подані стороною захисту в інтересах підозрюваного Без'язикова І.М., на ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 14 грудня 2016 року, якою задоволено клопотання старшого слідчого 5 відділу 1 управління досудового розслідування Головного слідчого управління Служби безпеки України та застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою щодо Безязикова І.М строком до 08 лютого 2017 року включно без визначення розміру застави», - йдеться у повідомленні.

За результатами апеляційного розгляду колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду міста Києва постановила:

- ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 14 грудня 2016 року - залишити без змін;

 - апеляційні скарги, подані стороною захисту - залишити без задоволення.

Нагадаємо, 14 грудня Шевченківський суд обрав для полковника ЗСУ з Житомира Івана Без'язикова, підозрюваного у співпраці з самоназваною «ДНР», запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном до 8 лютого 2017 року включно. Наприкінці грудня 2016 року СБУ оприлюднила записи телефонних розмов полковника з Житомира Без'язикова з бойовиками

Як повідомляв Житомир.info, полковника Без'язикова з Житомира госпіталізували з зали Шевченківського суду, засідання перенесли. На брифінгу 13 грудня представник СБУ повідомив, що полковник Іван Без’язиков, якого затримали за підозрою у співпраці з «ДНР», мав посвідчення, підписане лідером бойовиків Олександром Захарченком, а після звільнення з полону їздив до міста Ростов-на-Дону, де зустрічався з кураторами із ФСБ.

16 серпня 2014 року Іван Без’язиков потрапив у полон бойовиків під час виконання завдання в зоні АТО, біля села Степанівка. 5 липня полковника ЗСУ Без’язикова, який майже два роки був у полоні, звільнили. 12 грудня Івана Без'язикова затримали за підозрою у співпраці з так званою «ДНР». Дружина полковника розповіла подробиці його затримання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі