Влада

За стрілянину в Олевську відповідатимуть і місцеві, а керівництво райвідділу поліції буде звільнене, – начальник ГУНП в Житомирській області

23 January 2017, 13:15

Про розслідування стрілянини в Олевську 23 січня розповів начальник ГУНП в Житомирській області Вячеслав Печененко.

«Визначено більше 30 осіб, які брали участь у цьому конфлікті з двох сторін. П’ятьом підозрюваним оголошено підозру, чотирьом – арешт з можливістю внесення застави, одного відпустили під домашній арешт. Це всі представники львівської сторони», – розповів Вячеслав Печененко.

Він нагадав, що за версією слідства конфлікт виник на побутовому ґрунті і, що ряд учасників конфлікту нині перебувають у розшуку.

«Вже є у нас результати деяких експертиз, у тому числі й експертизи ДНК, і ми вже починаємо відбір зразків ДНК також у всіх учасників конфлікту. Хочемо або ні, але відповідати доведеться також і місцевим мешканцям Олевська. Тому що поранення мають обидві сторони, хтось з обох сторін натискав на гачки і хтось попадав в людей. За спричинення тяжких тілесних ушкоджень у вигляді поранень, а також у подальшому вбивство одного громадянина будуть відповідати всі винні особи. І ті намагання, які зараз хочуть звести представники міста Олевська про те, що вони захищалися, до уваги будуть братися вже в меншій мірі. Відповідати перед законом будуть всі причетні», - сказав Печененко.

Також начальник ГУНП в Житомирській області розповів про кадрові рішення, які будуть прийняті у рядах поліції.

«Головне завдання поліції – підтримувати там порядок і навіть, коли буде завершене розслідування, вже є розуміння керівництва про те, що в цьому регіоні треба тримати для посилення той чи інший спецпідрозділ, який буде негайно реагувати на ті чи інші виклики. Службове розслідування щодо працівників поліції як Олевського райвідділу поліції, так і працівників ГУ проведене. Зараз матеріали подані до апарату національної поліції для прийняття остаточних рішень. Кадрові рішення будуть однозначно, ряд керівників Олевського райвідділу будуть як позбавлені посад, так і звільнені зі служби. Ряд керівників ГУ також понесуть дисциплінарне стягнення. Після того як рішення службового розслідування будуть приведені у відповідність, будемо шукати особовий склад, який зможе замінити тих працівників, які не виконали у повному обсязі свої службові обов’язки», - сказав Вячеслав Печененко.

Як повідомляв Житомир.info, в Олевську в ніч з 15 на 16 січня сталася сутичка із застосуванням зброї, в результаті якої кілька людей потрапили до лікарні. За попередньою інформацією, конфлікт виник як на побутовому ґрунті, так і внаслідок кримінальних розбірок між місцевими жителями та приїжджими зі Львівщини. У результаті вогнепальні поранення отримали семеро осіб: четверо – жителі Олевського району та ще троє – львів’яни, один з яких помер під час надання медичної допомоги. 16 січня на місці нічної стрілянини мітингуючи погрожували перекрити трасу. Також Олевську обурені бездіяльністю поліції Житомирської області: Центр міста, а тут якісь «уроди» приїжджають з автоматами і стріляють. Начальник ГУНП у Житомирській області 17 січня розповів, що учасники збройного конфлікту у місті Олевськ, що на півночі Житомирщини, дають свідчення, поліція продовжує шукати можливих свідків та учасників стрілянини, а на території одразу кількох регіонів України досі діє оперативний план-перехоплення «Сирена». 19 січнясічняначальник ГУНП у Житомирській області розповів, що затримано ряд осіб, які натискали на гачки своєї зброї в Олевську, проведені балістична та молекулярно-генетична експертизи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі