Події

Начальник ГУНП у Житомирській області розповів про хід досудового розслідування обставин резонансних подій в Олевську

19 January 2017, 10:07

Поліція Житомирської області у найкоротші терміни планує завершити розслідування обставин резонансних подій в Олевську.

Про це на своїй сторінці у Facebook зранку 19 січня написав начальник ГУНП у Житомирській області Вячеслав Печененко.

«Для виключення пліток та перекручування фактів і відомостей – коротко про хід досудового розслідування обставин резонансних подій у м. Олевську та загальну ситуацію із забезпечення правопорядку: на даний час нами встановлені понад трьох десятків учасників конфлікту з обох сторін. Частина з них затримані. Решта осіб, які обґрунтовано підозрюються у причетності до нічних подій, оголошені у розшук. Також розшукуються транспортні засоби, на яких учасникам стрілянини вдалося втекти з Олевська у ніч 16 січня;

- слідчі поліції та працівники обласної прокуратури продовжують допитувати свідків. Водночас триває проведення обшуків і вилучення речових доказів;

- у встановлених слідством учасників конфлікту поліцейськими вилучена офіційно зареєстрована зброя. Продовжується проведення низки призначених експертиз, у тому числі балістичної та молекулярно-генетичної.

Тепер кілька слів про стабілізацію ситуації в Олевському районі та у райцентрі:

- у місті та районі проводяться спеціальні обмежувальні заходи для забезпечення публічного порядку та безпеки місцевих жителів. До цієї роботи залучені додаткові сили Національної поліції та Національної гвардії України: бійці підрозділів особливого та спеціального призначення і підрозділи патрульної поліції. Я запевняю, що розслідування обставин резонансних подій буде завершено у найкоротші терміни. Винні особи будуть притягнені до кримінальної відповідальності. Правопорядок на Олевщині, як і в цілому у регіоні, забезпечується на належному рівні», - написав Вячевлав Печененко.

Як повідомляв Житомир.info, в Олевську в ніч з 15 на 16 січня сталася сутичка із застосуванням зброї, в результаті якої кілька людей потрапили до лікарні. За попередньою інформацією, конфлікт виник як на побутовому ґрунті, так і внаслідок кримінальних розбірок між місцевими жителями та приїжджими зі Львівщини. У результаті вогнепальні поранення отримали семеро осіб: четверо – жителі Олевського району та ще троє – львів’яни, один з яких помер під час надання медичної допомоги. 16 січня на місці нічної стрілянини мітингуючи погрожували перекрити трасу. Також Олевську обурені бездіяльністю поліції Житомирської області: Центр міста, а тут якісь «уроди» приїжджають з автоматами і стріляють. Начальник ГУНП у Житомирській області 17 січня розповів, що учасники збройного конфлікту у місті Олевськ, що на півночі Житомирщини, дають свідчення, поліція продовжує шукати можливих свідків та учасників стрілянини, а на території одразу кількох регіонів України досі діє оперативний план-перехоплення «Сирена».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі