Влада

Житомирська область 31 січня вперше отримала офіційний лист від Садового щодо львівського сміття, - Ширма

1 February 2017, 13:23

31 січня 2017 року Житомирська облрада отримала перший офіційний лист за підписом мера Львова Андрія Садового щодо можливості приймати на території області сміття.

Про це під час спілкування з журналістами 1 лютого розповів голова обласної ради Володимир Ширма.

«Ми учора (31 січня – ред.) такий лист отримали за підписом міського голови Львова. Уперше прийшов такий лист (з проханням) розглянути можливість приймати на території області сміття», - сказав Ширма.

Голова Житомирської ОДА Ігор Гундич розповів про «відписку» Садового та зазначив, що за офіційного врегулювання питання область готова «підставити плече допомоги».

«До того (отримання офіційного листа – ред.) були листи від нас, від адміністрації, я писав і на голову Львівської РДА, і на мера Львова. Голова адміністрації з розумінням поставився до цього, а мер Львова дав своєрідну відписку, що вони не знають, чиє це, що це і куди це. Добре, що є таке звернення, і думаю, що ми будемо готові підставити плече», - сказав Гундич.

Він обурився ситуацією, яка склалася з «підпільним» вивозом на Житомирщину львівських відходів.

«Сьогодні поки нам допомагає патрульна поліція, яка фіксує ці сміттєвози, фіксує, виїхала машина чи ні. Я  вважаю, що сьогодні мер Львова мав би в першу чергу не розвозити сміття по всій Україні і перетворювати країну на смітник, а звернутися до голів обласних адміністрацій, мерів міст з проханням надати допомогу. Думаю, не було б проблем, якби наші міста обласного значення, інші міста по машині-дві на день приймали сміття, і вони б за те платили. Але, напевно, ніхто не хоче таким чином вирішувати питання. Простіше давати кожній машині кошти на супровід, і вони його розвозять по всій Україні», - висловився губернатор.

Житомир також готовий до прийому відходів зі Львова, - сказав мер Житомира Сергій Сухомлин, але тільки в цивілізований спосіб.

«Я задавав питання громадській раді, думка ради була такою, що потрібно протягнути руку допомоги, але виключно в цивілізований спосіб. Це повинно бути під жорстким контролем – санітарним, що ввозять і скільки, аж до встановлення відеокамер, які фіксуватимуть в’їзд і виїзд сміттєвозів. Одну-дві машини ми технічно могли б прийняти, і є звернення від мера Львова з приводу прийому цих машин», - сказав Сухомлин.

Мер Житомира також нагадав, що після візиту до Льовова прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана був відкритий ряд полігонів у населених пунктах Львівської області, які прийматимуть сміття з обласного центру.

«На даний момент нема інформації, чи є необхідність у Львова у відправці машин по іншим регіонам України», - зазначив Житомирський міський голова.

Нагадаємо, днями в Черняхівському районі Житомирської області багатотонні машини вже вшосте скинули львівське сміття.

Як повідомляв Житомир.info, у червні минулого мер Сергій Сухомлин повідомив, що Житомир «підставив плече Львову» і може приймати в день 50-60 тонн сміття, а львівська влада звертаються з проханням про допомогу і до інших міст. Це обурило деяких містян та депутатів міської ради: не зважаючи на запевнення директора КАТП-0628, що сміттєзвалище без проблем може прийняти сміття з Львівщини, ввечері 16 червня кілька десятків людей на околиці Житомира перекрили дорогу сміттєвозам з львівськими номерами. Уже через місяць мер міста Львова Андрій Садовий в офіційному листі Сергію Сухомлину та громаді Житомира пообіцяв забрати сміття. Протягом 18 січня на трасі Київ-Чоп у Житомирській області патрульні поліцейські зупинили п'ять вантажівок зі львівським сміттям. За день до цього на посту «Звягель» у Житомирській області патрульні двічі зупиняли автомобіль DAF з львівським сміттям. При цьому мер Львова Андрій Садовий пообіцяв розібратися, чому машину з львівським сміттям зупиняють в Житомирській області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі