Місто

Євгенія Черкасова про «Смачну зупинку» в центрі Житомира: декларація на початок будівельних робіт залишається скасованою

20 February 2017, 11:46

Декларація на початок будівельних робіт по реконструкції на майдані Перемоги павільйону «Смачна зупинка» під кафе залишається скасованою.

Про це в інтерв’ю Житомир.info розповіла головний архітектор Житомира Євгенія Черкасова.

«ДАБК після перевірки в управлінні архітектури анулював містобудівні умови на реконструкцію павільйону громадського харчування в комплексі із зупинкою громадського транспорту під кафе. Після цього або паралельно з цим була скасована і декларація на початок будівельних робіт. Будівництво було припинено, і ФОП Малиновський Павло Станіславович звернувся до суду. Суд стосувався виключно скасування містобудівних умов і обмежень, тобто суд їх визнав чинними і те, що скасування було неправомочним. Поки все. Декларація на початок будівельних робіт залишається скасованою», - повідомила Черкасова.

Вона також пояснила суть претензій підприємця Малиновського до управління архітектури.

«Підприємець підкреслював, що саме головний архітектор міста здійснює неправомірні дії щодо підприємців, це його думка. Його претензії в тому, що коли ми давали інформацію до суду як третя сторона, ми дали ту інформацію, яка у нас реально є: у нас в архіві управління немає того «знаменитого» плану території, про який він говорить всім. І він вважає, що детальний план території дозволив йому поміняти функціональне призначення території, яке визначене було Генпланом, поміняти «червоні лінії» і прибрати історико-архітектурну зону. В управлінні архітектури цього плану не існує, тому що рішення про затвердження детального плану виносило не управління архітектури, а управління регулювання земельних відносин, в їх архіві також немає цього детального плану. Я, як посадова особа, в суді давала пояснення – так, тут «червоні лінії», будувати не можна, тут історико-архітектурна зона, будівництво дозволено тільки у виняткових випадках, після затвердження історико-містобудівного обґрунтування, яке стверджує в установленому порядку – це робить тільки Міністерство культури. І тут з'являється якась довідка від управління культури облдержадміністрації, на якій вказано, що тут виявляється, охоронної зони немає», - пояснила головний архітектор міста.

Повністю інтерв’ю з Євгенією Черкасовою читайте тут

Як повідомляв Житомир.info, в березні 2016 року в центрі Житомира власник «Смачної зупинки» розпочав її реконструкцію. 11 червня житомирські активісти повідомили про призупинення реконструкції «Смачної зупинки». 21 червня Олег Малиновський повідомив, що вже звернувся до суду з позовом на Державну архітектурно-будівельну інспекцію України і планує подати заяву в прокуратуру на управління містобудування і архітектури. Через місяць на сесію міської ради з плакатами в руках прийшли кілька десятків людей, щоб закликати депутатів звернути увагу на проблеми підприємця, який хоче реконструювати зупинку на майдані Перемоги. На сесії міськради 30 жовтня 2016 року була створена депутатська комісія для перевірки роботи головного архітектора Житомира. 16 лютого депутати заслухали проміжний звіт тимчасової контрольної комісії з питань діяльності виконавчих органів ради у сфері містобудування, яку очолює Наталія Леонченко.

У вересні 2010 року заступник губернатора Володимир Дебой урочисто відкривав диспетчерський пункт продажу квитків, вбудований у "Смачну зупинку"

Зараз призупинена реконстукція на майдані Перемоги виглядає так:

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі