Місто

Житомирському підприємцю Олегу Малиновському не дають провести реконструкцію «Смачної зупинки» на майдані Перемоги

21 June 2016, 22:05

На цьому місці у самому центрі Житомира замість старої конструкції «Смачної зупинки» мали б зводити нову, але будівельні роботи зупинила архітектурно-будівельна інспекція. Дозвільні документи на реконструкцію Житомирська міська рада видала ще у 2014 році, але у 2016-му, як тільки підприємець розібрав старий заклад, до нього почали навідуватися перевірки.

«Одна перевірка прийшла буквально шостого червня, а попередня закінчилася 22-го, це хай там через два тижні. Цікаво, що теж громадська організація, але вже не «Час змін», а «Наша влада», третього числа звертається у ДАБІ, і третього числа вони вже надсилають нам інспектора для перевірки. І київський ДАБІ, будемо так казати, призупинив на сьогоднішній день будівництво», - розповів приватний підприємець Олег Малиновський.
 

На засіданні комісії з питань архітектури та будівництва громадської ради при Житомирській облдержадміністрації проектувальник нового об’єкту зауважив, що претензії Державної архітектурно-будівельної інспекції стосувалися документації, яку замовила і затвердила міська рада.
 
«Він записав також, крім червоних ліній, розташування об’єкта біля зупинки, хоча в нас зараз багато об’єктів розташовується біля зупинок, і це питання до міської ради, вона дозолила це, вона дала містобудівні умови, розробила детальний план території, будь ласка, - розміщуйте. По сьогоднішній день цей детальний план території скасовано? Ні. Тепер, що головне, не скасоване жодне рішення, про яке говорив Олег Антонович, міської ради про затвердження детального плану території», - зауважив Микола Виговський.
 
Представник Житомирського управління архітектурно-будівельної інспекції повідомив, що за результатами перевірки було вирішено взагалі відмінити містобудівні умови і обмеження для цієї реконструкції.
 
«Детальний план реконструкції павільйону із зупинкою громадського транспорту за адресою майдан Перемоги, 13 ні в Управління  містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Житомирської міської ради, ні в службу містобудівного кадастру не передавався. Разом з тим повідомляємо, що управління дане рішення, а також рішення міської ради щодо надання дозволу на розроблення детального плану та рекоснтрукції павільйону, не готувало. На підставі того, що в управління відсутні будь-які дані щодо розроблення детального плану, було прийнято рішення щодо скасування даних містобудівних умов і обмежень», - повідомив начальник відділу нагляду Житомирського управління ДАБІ Сергій Сербін.
 
Олег Малиновський вже звернувся до суду з позовом на Державну архітектурно-будівельну інспекцію України і планує звертатися до прокуратури.
 
 «Я подам заяву в прокуратуру на Управління містобудування і архітектури про те, на якій підставі вони сьогодні офіційно дають підтвердження того, що вони не готували детальний план території і не затверджували його. Він в мене є. Офіційно, печатка, протоколи. Розумієте, це вже склад корупції», - вважає підприємець.
 
За результатами обговорення комісія вирішила звернутися за роз’ясненням до віце-прем’єр міністра Україна Геннадія Зубка та міського голови Житомира Сергія Сухомлина. 
 
Олег Малиновський діями державних органів влади та місцевого самоврядування обурений. За його словами, він вже витратив на майбутній заклад більше ста тисяч доларів, до того ж, позбавився доходу від переднього закладу, тож до останнього відстоюватиме свої права у суді. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі