Місто

Житомирські активісти повідомили про призупинення реконструкції «Смачної зупинки»

11 June 2016, 16:10

Державна архітектурно-будівельна інспекція відмінила  Декларацію про початок робіт на об’єкті «Смачна зупинка» в центрі Житомира.

Про це на своїй сторінці в Facebook 11 червня написала житомирська активістка Ірина Коцюба. 

«Два місяці назад писала про незаконне будівництво на вул. Перемоги, 13а. Перевірка ДАБІ з Києва підтвердила про порушення в будівництві даного об'єкту. (…) Будівництво об'єкту колишньої Смачної зупинки на земельній ділянці площею 307 м2, з яких 244 м2 знаходяться в зоні дії обмежень – в межах “червоних” ліній. Тепер питання, чому тільки перевірка з Києва побачила всі порушення та відмінила Декларацію про початок робіт? Може тоді в. о. ДАБІ Житомирщини не на своєму місті?», - написала волонтер.

«Відмінити будівництво - це тільки 20% роботи, тепер треба, щоб все повернули в первинний стан та притягнули до відповідальності всіх фігурантів справи. (Справа за) за рішенням виконкому, щоб відмінили містобудівні умови і все!», - написала Коцюба.

У телефонному коментарі Житомир.info власник МАФу, екс-депутат Житомирської міської ради Олег Малиновський розповів, що декларацію про будівництво ніхто не відміняв, ДАБІ лише наклала штрафні санкції за певні порушення.

«Це штраф більше 90 тисяч гривень, в основному на проектанта», - повідомив він.

Власник об’єкту нерухомості також розповів, що перевірка Житомирської інспекції ДАБІ, яка була проведена не так давно, не виявила ніяких порушень будівельних норм, окрім неправильно розміщеного паспорту фасаду. Перевірка ж киян виявила цілий перелік порушень, які, на думку власника, можуть бути виправлені. Підприємець також вважає, що будінспекція діяла упереджено.

«Вони приїхали сюди з метою відмінити декларацію про початок робіт, розповідали про "червоні лінії", наклали штраф.  До цього я отримав реєстраційний номер об'єкту нерухомого майна при 30% його готовності, мені його видали на основі документів. Я вклав у це будівництво багато коштів і маю намір оскаржувати рішення ДАБІ в суді», - заявив Олег Малиновський.

Як повідомляв Житомир.info, в березні 2016 року в центрі Житомира власник «Смачної зупинки» розпочав її реконструкцію.

Фото та скріни - зі сторінки Ірини Коцюби в соцмережі

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі