Влада

Влада Житомира планує змінити межі міста та узгодити це з головами сільрад і ОТГ

3 March 2017, 13:31

Житомирські депутати можуть дозволити розробити проект зміни меж міста на одній з наступних сесій.

Проект рішення міської ради «Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо встановлення (зміни) меж міста Житомира» 2 березня розмістили на офіційному сайті мерії.

Депутати збираються надати дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо встановлення (зміни) меж міста Житомира у відповідності до Генерального плану міста Житомира, затвердженого на сесії 30 листопада 2016 року.

У коментарі Житомир.info 3 березня головний архітектор Житомира Євгенія Черкасова розповіла, що проект зміни меж Житомира – це наступний крок після затвердження Генплану, який включає перемовини про землю із головами сільрад та об’єднаних громад.

«Проект рішення про надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою на зміну меж міста підготовлений як наступний крок після затвердження генерального плану міста, яким передбачені перспективні рішення щодо зміни меж міста, приєднання до міста територій, які територіально знаходяться в місті, але є вкрапленими територіями сільських рад. Якщо міською радою буде наданий дозвіл, ми розпочнемо процедуру розроблення Проекту меж міста, який буде узгоджуватися із суміжними землекористувачами, вноситись на розгляд та погодження обласної ради та на затвердження Верховною Радою», - розповіла головний архітектор.

На запитання, чи всі територіальні громади згодні з межами Житомира, як збираються затвердити, і чи обговорювалося це питання з головами громад, як це погодили депутати 30 листопада, головний архітектор відповіла:

«Для цього і потрібен дозвіл, щоб розпочати роботи зі зміни меж,обговорити з суміжними землекористувачами по кожному конкретному випадку, в яких межах суміжники погоджуються, в яких ні. Це передбачено процедурою встановлення/зміни меж населеного пункту».

Нагадаємо, 18 грудня в Житомирській області проходили вибори голів та депутатів 22 об’єднаних територіальних громад, в результаті яких керівниками трьох ОТГ обрали діючих селищних голів.

Як повідомляв Житомир.info,  у жовтні 2016 року креслення нового генерального плану Житомира виклали в соцмережу для обговорення. 30 листопада 2016 року депутати Житомирської міської ради затвердили новий Генеральний план Житомира, який розроблявся 9 років.

Території, які планують включити в межі Житомира:

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі