Влада

Звільнення секретаря Житомирської міськради: Чиж говорить про політичний тиск, Сухомлин – про хабарі та КП «Парк»

22 March 2017, 11:56

Майже через добу після інформації, що мер Житомира запропонував секретарю міської ради, яка очолює обласну парторганізацію «Об’єднання «Самопоміч», писати заяву на звільнення, Наталія Чиж пояснила свою позицію та поділилась своєю точкою зору на причини такої пропозиції від мера.

«Почнемо спочатку, почнемо з того, що я знаю точно, що обшуки і той тиск, який вчинюється на мене зараз – це є дискримінація на загальнодержавному рівні усієї політичної партії «Самопоміч». І це є однозначно. Дійсно, у мене відбулась розмова з міським головою, і він мені запропонував написати заяву, «тому що це ніколи не скінчиться». Ось так було прокоментовано. Я хочу сказати, що ми прийшли працювати в міську раду за вибором громади, ми стали депутатами, тому що нас обрали люди. І ми покликані їх тут захищати і відстоювати їх права. І я буду робити це до останнього. І жодної заяви під тиском я писати не буду. Депутати обрали мене секретарем міської ради. Це виключно сесійне повноваження і рішення депутатів. Якщо буде у них на те така воля, вони проголосують – немає питань», - розповіла Наталія Чиж.

Секретар міськради додала, що подібна ситуація відбувається і в інших містах, де представниками влади є її однопартійці.

«Я вам процитувала нашу розмову із міським головою, а те, що відбувається із «Самопоміччю» на рівні держави – це дійсно жахливі речі. Це Запоріжжя, це Луцьк, це Львів, це Львівська область, Житомирщина, вже з Херсоном почались проблеми, і воно усе пішло в один час. За тиждень. Просто скрізь за тиждень. Ми зараз очікуємо також, що буде у Верховній Раді, і це ще не кінець, ми це розуміємо, але ми не зрадимо громаду. Ми будемо стояти до кінця, чого б нам те не вартувало», - додала Наталія Чиж.

Жодної політики тут немає – так коментує свою пропозицію секретарю міської ради щодо заяви про відставку мер Житомира Сергій Сухомлин.

«Дуже зручно використовувати політику для захисту. Ось якщо щось відбувається, то значить – політичний тиск і так далі. Насправді так, я запропонував їй написати заяву про відставку і, навпаки, моєю аргументацією було, щоб не було ніякої політичної історії в цьому всьому, запропонував добровільно піти у відставку і написати заяву», - сказав міський голова.

Сергій Сухомлин пояснив, що пропозиція Наталії Чиж добровільно залишити свою посаду пов’язана з перевіркою роботи КП «Парк», яка почалася ще минулого року.

«Це пов'язано, якщо ви пам'ятаєте, в минулому році було відсторонення директора комунального підприємства (Володимира) Шуста. І після цього по підприємству проводилися перевірки. Ми передали документи в правоохоронні органи. Зараз відкрию невеликий секрет: весь цей час ми знали, що відбувається, які суми ходять, які хабарі даються і так далі. Правоохоронні органи відпрацювали ситуацію: затримали «на гарячому» заступника директора парку при отриманні хабара. І, в принципі, це логічне завершення тієї історії, яка була розпочата минулого року», - резюмував мер Житомира.

Нагадаємо, напочатку вересня минулого року мер Сергій Сухомлин відсторонив директора КП «Парк» Володимира Шуста від виконання посадових обов’язків на час проведення перевірки, а з 25 листопада - звільнив його з посади. 13 березня цього року правоохоронці затримали на хабарі заступника директора КП «Парк» Вадима Поповіченка, який був призначений на посаду заступника директора 20 липня 2016 року, в цей час Наталія Чиж ще відповідала за діяльність управління культури та КП «Парк».

Як повідомляв Житомир.info, увечері 20 березня мер Сергій Сухомлин запропонував секретарю міської ради Наталії Чиж написати заяву на звільнення, голова фракції «Об’єднання «Самопоміч» у Верховній Раді Олег Березюк назвав це політичним тиском на членів партії.

Сухомлин та Чиж на позачерговому засіданні міськвиконкому 22 березня 2017 року

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі