Культура

Як пройшло нагородження дипломантів та лауреатів конкурсу імені Ріхтера в Житомирській філармонії

23 March 2017, 18:07

23 березня в Житомирській обласній філармонії ім. С. Ріхтера відбувся гала-концерт –заключний етап Міжнародного фестивалю майстрів мистецтв та конкурс юних піаністів ім. С. Ріхтера «На батьківщині піаніста».

Про це повідомила прес-служба Житомирської обласної державної адміністрації.

«У фестивалі брали участь музиканти, професійні творчі колективи та окремі виконавці академічного напрямку, українці та іноземці. На початку концерту нагородили дипломантів та лауреатів конкурсу. Переможці отримали подарунки та грошові нагороди. Переможці обиралися за трьома віковими категоріями: молодша група (від 8 до 11 років включно), середня група (від 12 до 15 років включно) та старша група (від 16 до 19 років включно)», - інформує ОДА.

Нагадаємо, Міжнародний фестиваль майстрів мистецтв у Житомирі започаткований у 1998 році за ініціативою Елеонори Набедрик-Дишнієвої (фортепіано) та заслуженої артистки України Людмили Сакс (сопрано), з 2003 року в рамках фестивалю започатковано проведення конкурсу юних піаністів. У 2017 році фестиваль провели утринадцяте, конкурс – всьоме.

Як повідомляв Житомир.info, в 2011 році у Житомирі відкрили меморіальну дошку Святославу Ріхтеру, у 2015-му - кімнату пам’яті видатного піаніста, улітку 2016-го на честь Ріхтера перейменували житомирську вулицю. У березні 2016 року у Житомирі відзначили 101-у річницю від дня народження видатного музиканта.

Фото Житомирської ОДА

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі