Культура

У Житомирі всьоме відбудеться конкурс юних піаністів імені Святослава Ріхтера

13 March 2017, 14:47

20-22 березня 2017 року у Житомирі проведуть Міжнародний фестиваль майстрів мистецтв та конкурс юних піаністів імені Святослава Ріхтера.

Про це 13 березня Житомир.info повідомили в управлінні культури Житомирської облдержадміністрації.

«Запрошуємо учнів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів (шкіл естетичного виховання), а також студентів вищих культурно- мистецьких навчальних закладів Вашої області до участі у конкурсі юних піаністів імені Святослава Ріхтера», - йдеться у повідомленні.

Коротка біографія піаніста:

Святослав Теофілович Ріхтер народився 20 березня 1915 року у Житомирі, тут пройшли його перші роки життя.

За життя видатному піаністу були присвоєні найвищі звання – «Народний артист СРСР», «Герой Соціалістичної праці», він був відзначений Державними преміями СРСР та найвищими Державними нагородами. Міжнародна спільнота також відзначила С.Ріхтера –  у 1977 році він обраний Почесним доктором Страсбурзького університету, у 1992 році отримав звання Почесного доктора Оксфордського університету.

У 1960 році С.Т.Ріхтер став першим із радянських музикантів  володарем премії «Греммі» за виконання Другого фортепіанного концерту Й.Брамса.

«Міжнародний фестиваль майстрів мистецтв у Житомирі започаткований у 1998 році за ініціативою Елеонори Набедрик-Дишнієвої (фортепіано) та заслуженої артистки України Людмили Сакс (сопрано), з 2003 року в рамках фестивалю започатковано проведення конкурсу юних піаністів. У 2017 році фестиваль проведуть утринадцяте, конкурс – всьоме», - інформує управління культури.

Організатори заходу: управління культури облдержадміністрації, КП «Житомирська обласна філармонія імені Святослава Ріхтера», Житомирське музичне училище ім. В.С.Косенка.

Програму фестивалю дивіться тут

Крім того, мерія Житомира спільно з управлінням культури та музшколою №2 ім. С. Ріхтера запрошує на відкриття фотовиставки "Світ очима Святослава Ріхтера", яка відбудеться 16 березня у кімнаті пам'яті видатного піаніста.

Як повідомляв Житомир.info, в 2011 році у Житомирі відкрили меморіальну дошку Святославу Ріхтеру, у 2015-му - кімнату пам’яті видатного піаніста, улітку 2016-го на честь Ріхтера перейменували житомирську вулицю. У березні 2016 року у Житомирі відзначили 101-у річницю від дня народження видатного музиканта.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі