Місто

У Житомирі на Михайлівській встановили нові лавки і обіцяють відкрити прохід вулицею до кінця дня

18 May 2017, 14:59

 18 травня на вулиці Михайлівській встановлюють нові лавки. Працівники «Зеленбуду» ще зранку почали монтувати конструкції та встановлювати лавки на центральній пішохідній вулиці з боку Великої Бердичівської. У муніципалітеті розповідають: те, що житомиряни бачать зараз – це ще не остаточний вигляд. До вечора всередині лавок повинні з’явитись зелені насадження та навіть дерева.

«Лавок буде всього 4 штуки. Вони вже частково встановлені на Михайлівській. Частина робіт вже зроблена, інша частина буде виконана ввечері. Тобто там будуть вазони, зелені насадження, всередині має у нас дерево стояти досить красиве. Цікавий європейський проект. Я сподіваюся, що ми його сьогодні закінчимо. Сьогодні у нас за планом закінчити ще й вхід на Михайлівську. Я сподіваюся, що хлопці впораються, що не підведуть. І з цього боку ми відкриємо. На іншій стороні Михайлівської у нас інший проект: там таких лавок вже не буде, там разом з підприємцями у нас йде окремий проект, з «літниками» і усіма іншими місцями. Там буде трохи відрізнятися. Зараз ми хочемо поставити саме ці лавочки. Поки не можу прокоментувати скільки вони коштують, тому що вони не закінчені до кінця і нам рахунок ще не виставили, але концепцію ми затвердили і в цьому напрямку ми працюємо», - розповів радник Житомирського міського голови Олександр Черхняхович.

Окрім того, до вечора 18 травня планують відкрити прохід по всій Михайлівській. Радник міського голови сподівається, що будівельники закінчать роботи з укладання плитки біля входу до міської ради. Так само прохід буде відкрито і з боку вулиці Київської.

«З того боку ми частково закінчимо, прохід вже сьогодні відкриємо і він буде наскрізним. Але роботи до кінця не будуть закінчені. Там є непередбачені ситуації, треба ще опускати і піднімати плити, тобто виконувати додаткові роботи, які ми не планували робити. І в зв'язку з цим у нас буде невелика затримка. Але прохід ми відкриємо і Михайлівська вже сьогодні буде прохідна», - запевнив Олександр Черняхович.

Як повідомляв Житомир.info, капітальний ремонт вулиці Михайлівської розпочали 8 вересня минулого року. 21 жовтня будівельники відкрили для проходу першу частину відремонтованої пішохідної вулиці Михайлівської, а 25 листопада зняли паркан та відкрили для проходу другу частину вулиці. 29 грудня відкрили для проходу ще одну, третю частину відремонтованої Михайлівської. Наразі ремонті роботи проводять на частині вулиці, що біля міськради, де 13 травня комунальники обгородили прохід обмежувальною стрічкою. Водночас робітники звершують ремонтувати протилежний кінець Михайлівської – зі сторони вулиці Київської, яку закрили 31 березня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі