Місто

У Житомирі відкрили майдан на перехресті вулиць Михайлівської та Лятошинського

25 November 2016, 11:54

Другу частину вулиці Михайлівської в центрі Житомира відкрили для пішоходів 25 листопада. Рятувальники Державної служби з надзвичайних ситуацій відмили гранітну плитку від будівельного пилу, а працівники підрядної компанії перенесли паркан до кінотеатру ім. Івана Франка. Відсьогодні з пішохідної вулиці по новій плитці вже можна пройти на вулицю Лятошинського й потрапити на Житній ринок та вийти по провулку Скорульського до телецентру, та вулиці Театральної. Будівельники також закрили парканом майданчик, на якому має з’явитись фонтан. Перший заступник Житомирського міського голови Олексій Ясюнецький розповідає, підрядник не порушує терміни виконання робіт.

«Сьогодні ми відкриваємо оновлену площу. Щодо строків - строки дотримуються. Якщо є відхилення, то вони в межах розумного. Принаймні, за такі відхилення ми підряднику якісь претензії пред’явити не можемо, і ці незначні відхилення пов’язані з об’єктивними причинами. Тобто, з такими роботами, які не були передбачені в проекті з самого початку», - каже перший заступник Житомирського міського голови Олексій Ясюнецький.

Окрім нового освітлення на центральній пішохідній вулиці буде також і традиційна святкова ілюмінація.

«Як завжди, буде на розтяжках святкова ілюмінація, як було і в минулі роки. Щодо освітлення – ви бачите, під опори є місця. Сподіваємось, що в цьому році ми будемо бачити ці опори. Сподіваємось, але знову ж таки, це залежить від багатьох чинників. Будемо дивитись», - розповідає перший заступник мера.

Олексій Ясюнецький також додає поки вулиця відкрита тільки для пішоходів. В найближчі терміни влада планує встановити боларди та напівсферичні кулі, що обмежують заїзд автомобілів на пішохідну зону.

«Поки що проїзду не буде по вулиці Михайлівській. Ходити по плитці можна, але для проїзду автомобілів вона має вистоятись. В подальшому, як ми вже говорили, будуть встановлені боларди автоматичні, боларди механічні і гранітні напівсферичні кулі. На початку Михайлівської ви вже можете бачити заготовку під автоматичні боларди. Вони будуть встановлені, як тільки підрядник по тротуарах зробить стик і відразу негайно вони будуть встановлені. Я думаю, що це відбудеться через два тижні. Але знову ж таки ми прив’язуємось до підрядника, який робить реконструкцію тротуарів. Підрядник, який робить Михайлівську, він свою роботу виконав. Тобто, ми чекаємо цей стик і встановлюємо боларди. Так само на Скорульського і на Лятошинського», - каже Ясюнецький.

Будівельники продовжать роботи з реконструкції центральної пішохідної вулиці Житомира. Паркан тепер встановлено біля кінотеатру ім. Івана Франка і до магазину «Спорттовари». Окрім того, заступник міського голови пообіцяв нагадати підрядникам, щоб ті поприбирали будівельне сміття із каналізаційних колодязів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі