Місто

На головному житомирському майдані замалювали стару розмітку, проїзд дозволяють лише весільним кортежам

22 July 2017, 14:31

У ніч на 21 липня на майдані Соборному у Житомирі почали наносити нову розмітку, відповідно до нових правил проїзду кругових перехресть. Усю ніч на дорозі працювали комунальники та чергували патрулі.

О 14 годині 22 липня на майдані перекриті всі виїзди, техніка відсутня, зрідка проходять люди. По колу нанесений білий пунктир, стара розмітка замальована чорною фарбою з їдким запахом. Біля стели загиблих захисників на майдані Соборному наш кореспондент побачила працівника комунальних служб в оранжевій жилетці, який відпочивав, неподалік – відро з чорною фарбою та щітку.

Автомобілям рух перекритий. Єдині, кого пропускають поліцейські – це весільні кортежі, які їдуть із загсу, розташованого в будинку правосуддя на майдані Соборному, 1.

«Люди одружуються, незважаючи на роботи на майдані і розмітку. Сьогодні субота, весіль особливо багато, тому для автомобілів, які їдуть до загсу або з загсу, ми відкриваємо проїзд. Для таких автомобілів ми організували об’їзд площі вулицею Басейною, яка починається навпроти магазину «Темп», мимо «Укрсоцбанку» і з виїздом на вулицю Рильського або Кафедральну. А тут вже «випускаємо», - пояснив інспектор патрульної поліції, який чергував на початку вулиці Леха Качинського (колишньої Черняховського).   

Нагадаємо, 4 квітня 2017 року Верховна Рада змінила правила проїзду кругових перехресть: тепер перевага в русі на перехрестях, де організовано круговий рух, надається транспортним засобам, які вже рухаються по колу. 27 квітня цього року в Житомирській міськраді засідала робоча група, яка вирішувала, де передбачити велосипедні доріжки на круговому перехресті у Житомирі. На засідання 7 червня міськвиконком доручив пришвидшити розробку проекту руху транспорту на майдані Соборному.

Як повідомляв Житомир.info, у ніч на 21 липня на майдані Соборному почали малювати нову розмітку.  Згідно з планами мерії, виїзд з  вулиці Максима Рильського на Леха Качинського буде прибраний взагалі, бо це найбільше аварійне місце на майдані. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі