Місто

Виконком доручив пришвидшити розробку проекту руху транспорту на майдані Соборному в Житомирі

7 June 2017, 15:40

На майдані Короленка в Житомирі гілки дерев затуляють світлофори, а водії плутаються в правилах руху по круговому перехресті на Соборному майдані.

Такі питання на засіданні виконкому 7 червня підняв член виконкому Руслан Годований.

«Хотів би зауважити, що найскладніше перехрестя – це Короленка, якщо ви їдете з вулиці Короленка на Перемоги. Ви виїжджаєте – світлофор знаходиться далеко в деревах, дублюючих немає, і як рухатись на тому перехресті, водії скажуть, взагалі неможливо. Ти зупиняєшся, ззаду машина починає тебе «піджимати», люди не розуміють, чому ти зупиняєшся, починають бігти. Просто аврал. Там треба щось зробити», - сказав Годований.

Також він висловив обурення щодо руху по колу на Соборному майдані, де ще діють старі правила, але це ніде не зазначено  , і заїжджі водії можуть спричиняти аварійні ситуації.

«Житомирські водії розуміють, що діють старі правила проїзду. Але приїжджі водії, а це якраз транзитна частина з Хмельницького, практично кожен день створюють аварійні речі. Щоб проїхати це перехрестя, я просто зупиняюся, чекаю, поки всі проїдуть, виймаю руку, показую, що я проїжджаю. Водій мене бачить, і я тоді роблю рух. Або давайте ми намалюємо розмітку, напишемо «Увага, знаки будуть тоді-то». Тобто, водії, приїжджаючи в наше місто, не розуміють, що тут не діють нові правила дорожнього руху», - розповів член виконкому.

Руслан Годований запропонував винести дані питання на голосування.

Заступник міського голови Житомира Олександр Фещенко розповів, що «Міськсвітло» спільно з управлінням транспорту щодня обстежує місто, але пропозицію підтримав.

Члени виконкому підтримали пропозицію Годованого доручити управлінню транспорту розчистити від гілок дерев світлофорні об’єкти, зокрема, на майдані Короленка, за тиждень-два виготовити проектно-кошторисну документацію організації кругової схеми руху по Соборному майдані та подати на сесію відповідні розрахунки. У разі неможливості надати готову документацію за 5 днів до сесії надати орієнтовну вартість проекту для включення в бюджет та виділення коштів.

Як повідомляв Житомир.info, організація руху по круговому перехрестю на майдані Соборному у Житомирі досі залишається без змін – відповідно до наявних дорожніх знаків і розмітки, а в Житомирській міській раді тільки розробляють проект нової дорожньої розмітки на Соборному майдані.

Руслан Годований

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі