Влада

У Житомирській області закінчується ін’єкційна вакцина проти поліомієліту, у МОЗ про ситуацію знають

8 September 2017, 12:35

У 5 регіонах України через неправильно сформований запит на закупівлю закінчилася ін'єкційна вакцина для профілактики поліомієліту.

Про це 8 вересня повідомив Урядовий портал з посиланням на Міністерство охорони здоров’я України.

«Станом на 1 серпня 2017 року в Україні наявні 811 тисяч вакцин від дифтерії та правця, 120 тисяч ін'єкційної та 1,9 мільйонів оральної вакцини від поліомієліту, 1,7 млн доз вакцини АКДП для профілактики дифтерії, правця та кашлюка, 2 тисячі доз вакцини Пентаксим, 690 тисяч доз вакцини КПК (кір, краснуха, паротит) та ще 583 тисяч доз цієї вакцини поставили в Україну 29 серпня 2017 року. Також у регіонах наявні 1,4 млн доз вакцин від гепатиту В, 99 тисяч доз – від гемофілії, 29 тисяч – від сказу та 800 тисяч доз вакцин БЦЖ. Усі вакцини наявні в регіонах України, окрім ін'єкційної вакцини для профілактики поліомієліту, яка закінчилася у 5 регіонах через неправильно сформований запит на закупівлю цих вакцин», - інформує Урядовий портал.

Як прокоментував Житомир.info  начальник відділу мобілізаційної роботи та спеціальних питань управління охорони здоров’я Житомирської ОДА Сергій Березовський, Житомирська область в перелік цих регіонів поки не входить, але інактивована вакцина проти поліомієліту вже закінчується.

«Станом на 1 серпня в районах залишалося близько 1900 доз, до 1 вересня їх кількість, звісно, скоротилася. Зараз можна говорити про кілька сотень доз. Це небагато, однак у МОЗ про ситуацію знають, і найближчим часом ми очікуємо нових поставок у Житомирську область ін’єкційної вакцини проти поліомієліту», - розповів Березовський.

За даними МОЗ, на початок вересня МОЗ дозамовило ЮНІСЕФ вакцини за кошти, збережені на закупівлях ліків та вакцин у 2016 році.

«Зважаючи на тривалий цикл виробництва (18-24 місяців), а також дефіцит цих вакцин на світовому ринку, їх поява може зайняти певний час. Проте ЮНІСЕФ поставив закупівлю цієї вакцини для України у пріоритет», - інформує Урядовий портал.

Також МОЗ закликало регіони відповідально ставитися до розрахунків потреби вакцин, ефективно розподіляти препарати між лікувальними закладами, слідкувати за їх наявністю та вчасно звертатися до міністерства в разі їх відсутності.

Як повідомляв Житомир.info, в липні 2017 року медики очікували надходження в Житомирську область майже 30 тисяч доз оральної вакцини проти поліомієліту, а в серпні область отримала 20 тисяч 290 доз вакцини АКДП для профілактики у дітей кашлюка, дифтерії, правця та 35 тисяч доз вакцини для профілактики гепатиту В «Еувакс».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі