Влада

Медики очікують надходження в Житомирську область майже 30 тисяч доз вакцини проти поліомієліту

19 July 2017, 17:00

 В Житомирську область найближчим часом надійде 29 тис. 990 доз оральної поліомієлітної вакцини (ОПВ).

Про це з посиланням на начальника відділу мобілізаційної роботи та спеціальних питань управління охорони здоров’я Житомирської ОДА Сергія Березовського 19 липня повідомила прес-служба Житомирської обласної державної адміністрації.

«Майже 30 тисяч доз вакцини від поліомієліту вже розподілено на Житомирщину відповідно до наказу Міністерства охорони здоров’я України. Вакцина буде доставлена на базу спецмедпостачання, а вже потім розподілені по містах, районах та громадах області. При розподілі буде враховуватись кількість дітей, яким необхідна вакцина», - сказав Сергій Березовський.

Також він додав, що інактивованою поліомієлітною вакциною (ІПВ) область забезпечена – її розподіл був ще у червні.

Довідка ОДА. Поліомієліт – гостре інфекційне захворювання, яке спричинює поліовірус. Хвороба здатна перебігати з ураженням ЦНС, з виникненням парезів і паралічів, іноді можуть закінчуватися смертю хворого. Найбільш вразливими до поліомієліту є діти віком до п'яти років. Поліомієліт невиліковний, але його поширенню можна запобігти шляхом вакцинації.

Нагадаємо, наприкінці 2015 року в Житомирській області проходив другий тур вакцинації від поліомієліту, думку батьків про необхідність щеплення дивіться тут. У лютому 2016 року житомирянин через суд вимагав призупинити вакцинацію проти поліомієліту, а в квітні 2016-го в Україні та Житомирській області анонсували вилучення всієї тривалентної оральної вакцини та ввезення замість неї двовалентної.

Як повідомляв Житомир.info, на початку року в Житомирі не вистачало протитуберкульозної вакцини, батькам радили почекати до червня. 4 липня 2017 року в Україну прибула сироватка від ботулізму.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі