Влада

Кабмін продовжив прийом заяв на монетизацію субсидій: житомиряни ще мають час до 1 листопада

14 September 2017, 13:03

Субсидіанти, які вели енергоефективне домогосподарство, можуть отримати грошову винагороду за енергоефективність – прийом заяв на монетизацію субсидій продовжено до 1 листопада.

Відповідну постанову «Про внесення змін до Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива» прийняв Кабінет Міністрів України 13 вересня, - повідомила прес-служба Житомирської  облдержадміністрації.

«Міністр соціальної політики Андрій Рева, представляючи проект постанови на засіданні Уряду, пояснив, що діючим положенням встановлено термін подачі заяв на виплату зекономлених частин субсидій до 1 вересня поточного року. Проте на адресу Міністерства надходять чисельні звернення від громадян про об’єктивні обставини, через які вони не можуть подати заяву у встановлений строк», - повідомляє ОДА.

«Постановою передбачається подовження терміну подачі заяв до 1 листопада цього року, якщо така заява не була подана до 1 вересня через не залежні від одержувача причини. Це допоможе громадянам реалізувати своє законне право на отримання виплат», - заявив Міністр.

За даними начальника управління праці та соціального захисту населення Богунської районної ради м. Житомира Михайла Якиміва, станом на 1 вересня 2017 року із заявами за відшкодуванням зекономлених субсидій звернулося всього 66% «богунців», власників житла з автономним опаленням (право на монетизацію мають 4700, прийняті заяви від 3123 осіб).

Населення Корольовського району Житомира було трохи активніше. Як розповіла Житомир.info начальник управління праці та соціального захисту населення Корольовської райради Віра Мисюк, заяви написало близько 86% населення, яке має право на монетизацію: 2770 людей з 3200.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що жителі Житомирської області, які подавали заявки на відшкодування зекономлених субсидій, зможуть отримати кошти вже в листопаді, а керівники соцуправлінь зазначали, що люди неактивно йдуть за компенсацією, бо бояться паперової тяганини.

«Дехто не згоден отримати 700 гривень, якщо зекономлено не 100, а 300 чи 500 кубометрів газу. Адже компенсація виплачується в розмірі 700 гривень за 100 кубометрів, але не більше», - розповідав Михайло Якимів.

Як повідомляв Житомир.info, прийом заяв на монетизацію в Корольовській та Богунській райрадах Житомира розпочався  у червні 2017 і закінчився 31 серпня. За 2 тижні до закінчення прийому заяв за відшкодуванням звернулися 38% жителів Богунського й 62% - Корольовського районів, які мають автономне опалення та зекономили газ або електроенергію на опаленні. У Житомирській області заяви на монетизацію субсидій подали більше 72 тисяч домогосподарств

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі