Економіка

Житомиряни не квапляться подавати заяви на монетизацію субсидій, але прийом триває

7 July 2017, 10:39

Станом на 6 липня заяви на монетизацію (грошове відшкодування) зекономлених субсидій подали трохи більше як 800 житомирян.

Про це Житомир.info 7 липня розповіли в управліннях праці та соціального захисту Богунської та Корольовської районних рад в місті Житомирі.

«По Богунському району за 2 тижні надійшло близько 300 заяв. Це небагато, якщо врахувати, що в нас числиться 4700 споживачів, які зекономили 100 і більше кубів газу. І до вересня 2017 року вони мають прийти і подати заяви на відшкодування. 10 липня «Житомиргаззбут» пообіцяв нам відкоригувати списки людей, які мають право на відшкодування, бо деякі люди не знаходять себе в тих списках, по яких ми працюємо», - розповів начальник управління праці та соціального захисту населення Богунської районної ради м. Житомира Михайло Якимів.

За словами начальника управління, черг у Богунській райраді немає, у приміщенні райрадиі працює 8 спеціалістів, координатор і представник банку ПУМБ, який допомагає людям відкривати рахунки.

Люди неактивно йдуть за компенсацією, бо бояться паперової тяганини, а дехто не згоден отримати 700 гривень, якщо зекономлено не 100, а 300 чи 500 кубометрів газу, - пояснює  Михайло Якимів. Він уточнює: компенсація виплачується в розмірі 700 гривень за 100 кубометрів, але не більше.

В управлінні соцзахисту Корольовської райради заявників майже вдвічі більше – 507 станом на 6 липня, однак і черги є, - розповіла Житомир.info начальник управління праці та соціального захисту населення Віра Мисюк. 

«Люди приходять, пишуть заяви, ми повідомляємо письмово і по телефону. Черги, звісно, є, бо в нас нараховується до 3,5 тисяч боржників по сплаті за компослуги, більше 3 тисяч людей, які мають право на компенсацію, плюс 16 видів державних соціальних допомог. Однак ми приймаємо щодня з 9 до 18 години без обіду (працює черговий), та по суботам з 9 до 13 години», - розповіла Віра Мисюк.

Як повідомляв Житомир.info, в обох районних радах міста розпочався прийом заяв споживачів на відшкодування державою об’ємів газу й електроенергії, які вдалося зекономити в минулому опалювальному сезоні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі