Економіка

Отримати грошове відшкодування за зекономлені субсидії жителі Житомирської області зможуть у листопаді, – Прокопець

6 September 2017, 17:22

 Жителі Житомирської області, які подавали заявки на відшкодування зекономлених субсидій, зможуть отримати кошти вже в листопаді.

Про це 6 вересня у коментарі Житомир.info повідомив директор Департаменту праці та соціального захисту населення Житомирської обласної державної адміністрації Юрій Прокопець.

«У нас по області близько 72 % домогосподарств, що зекономили і в них є залишок коштів та немає заборгованості. Ми поки ще не знаємо, яка там сума буде, бо тільки 1 вересня завершився строк подачі заяв. Ми збираємо інформацію, передаємо всі ці заяви в Міністерство. Була нарада, пообіцяли, що десь на листопад місяць компенсація має бути», – зазначив чиновник.

За його словами, заяви на монетизацію зекономлених субсидій подали майже 82 тисячі родин по всій області.

Згідно з рішенням Кабінету Міністрів України від 26 квітня 2017 року, отримати заощаджену субсидію готівкою зможуть родини, які користувались субсидією в минулому опалювальному сезоні 2016-2017 рр. та спожили в опалювальний період газу та електроенергії менше встановлених соціальних нормативів. Тобто змогли забезпечити економію газу й електроенергії, які використовуються для опалення.

Як повідомляв Житомир.info, прийом заяв на монетизацію в Корольовській та Богунській райрадах Житомира розпочався  у червні. Станом на 6 липня заяви на грошове відшкодування зекономлених субсидій подали трохи більше як 800 житомирян

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі