Місто

Житомир першим у Європі збирається замінити всі вуличні ліхтарі на LED-світильники

8 October 2017, 15:52

Житомир збирається першим в Україні комплексно термомодернізувати всі бюджетні установи та претендує на європейський рекорд.

Про це 4 жовтня за результатами прес-брифінгу в Житомирській мерії за участю представників кількох українських міст повідомило запорізьке інтернет-видання МИГ.

«Представники  влади Запоріжжя, Києва, Одеси, Харкова і Дніпра, ОСББ, громадських організацій та ЗМІ взяли участь в інформаційному турі «Досвід міської громади Житомира на шляху підвищення енергоефективності в житловому секторі». Житомир на сьогодні є одним із лідерів по впровадженню енергоефективних заходів у всіх сферах міського господарства та по переходу до відновлюваної енергетики. Як розповів міський голова Житомира Сергій Сухомлин, місто активно використовує можливості, які надаються міжнародними донорськими організаціями, і самостійно налагоджує контакти з інвесторами. Так, українсько-шведська фірма займається зведенням в Житомирі трьох малих гідроелектростанцій. Словенія на базі житомирського комунального підприємства вкладає дев'ять мільйонів євро в будівництво сонячної електростанції і т. д.», - повідомляє МИГ.

«У 2016 році Житомир, виділивши з власного бюджету 18 мільйонів гривень і скориставшись коштами Держфонду регіонального розвитку, довів цифру LED-світильників на вулицях до 5200. У наступному році він має намір побити рекорд, встановивши 8600 таких світильників, і стати першим містом у Європі, яке може похвалитися повністю світлодіодним вуличним освітленням», - повідомляє інтернет-видання.

Крім того, місто збирається побити ще один рекорд: стати першим в Україні, що провело комплексну модернізацію всіх установ бюджетної сфери, - пишуть журналісти. 

«Нещодавно відбулося засідання робочої групи по проекту Європейського інвестиційного банку, під час якого була підтримати заявка Житомира на модернізацію 63 бюджетних установ. За цією програмою ми протягом кількох наступних років завершимо термомодернізацію всіх лікарень, шкіл і дитячих садків міста», - цитує МИГ Сергія Сухомлина.

Нагадаємо, в 2016 році житомирська влада повідомляла, що в бюджеті закладені 9 мільйонів гривень на освітлення 77 вулиць і провулків, на яких ніколи не було світла. До кінця 2016 року в Житомирі на 220 вулицях збиралися замінити 1823 ламп розжарювання на світлодіодні. Повідомлялося також, що в рамках капітального ремонту Житомирська міськрада планує освітити 29 житомирських вулиць, на що з бюджету мали виділити 18 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, ізраїльська компанія збирається замінити вуличне освітлення та встановити систему відеонагляду у місті Новоград-Волинський  Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі