Влада

Ізраїльська компанія хоче замінити вуличне освітлення та встановити систему відеонагляду в одному з міст Житомирської області

16 August 2017, 10:05

Мерія міста Новоград-Волинський Житомирської області провела переговори з генеральним директором ізраїльської компанії щодо реалізації проекту «Smart & Safe City» (Розумне та безпечне місто).

Про це 15 серпня повідомив відділ інформації та зв’язків з громадськістю Новоград-Волинської міської ради.

«15 серпня 2017 року міський голова Віктор Весельський провів робочу зустріч з генеральним директором ізраїльської компанії «Agudat Nashchotrim Group» Романом Ратнером, яка працює з 1933 року і є найстаршою компанією Ізраїлю, що займається питаннями безпеки. На даний момент компанією проводяться переговори з рядом муніципалітетів України про реалізацію проекту «Smart & Safe City». Даний проект об’єднує в собі два напрямки: енергозбереження (заміна вуличного освітлення на LED світильники) і створення інтелектуальної системи відеоспостереження, здатної аналізувати ситуацію на вулицях в режимі реального часу», - інформує міськрада.

«Унікальність нашої концепції в тому, що заміна вуличного освітлення і створення системи освітлення відбувається одномоментно, так як застарілі освітлювальні прилади замінюються блоками, що включають освітлювальний прилад, відеокамеру і антену для бездротового інтернету. Одночасно із заміною приладів вуличного освітлення ми готові здійснити заміну освітлення муніципальних будівлях, включаючи лікарні, поліклініки, школи і так далі», - розповів Роман Ратнер.

За даними інвестора, головними елементами енергоефективності проекту є: економія коштів на оплату енергопостачання; економія коштів на обслуговування системи освітлення; створення «розумної» системи відеоспостереження, здатної ідентифікувати людей і автомобілі в автоматичному режимі, виявляти небажаних відвідувачів і попереджати про виникнення нестандартних ситуацій. Також впровадження проекту передбачає створення дата-центру, де буде розміщено відповідне обладнання, яке виконуватиме функції обробки, зберігання і розповсюдження інформації.

«За підсумками робочої зустрічі очільник міста дав доручення відповідним управлінням та відділам міської ради провести інвентаризацію елементів освітлення у закладах освіти, охорони здоров’я та на вулицях міста, а також визначити технічне завдання для виконання необхідних робіт з метою реалізації даного інвестиційного проекту в перспективі», - повідомив відділ інформації та зв’язків.

Як повідомляв Житомир.info, навесні 2016 року в Житомирі до 31 існуючих додалися ще 27 камер відеоспостереження в рамках реалізації системи «Безпечне місто». За рік завдяки системі відеонагляду поліція розкрила 79 злочинів.

Фото Новоград-Волинської міськради

Житомир.info 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі