Місто

До кінця року 1823 житомирських ліхтарів з «лампочками Ілліча» замінять на світлодіодні

1 November 2016, 15:08

До кінця 2016 року в Житомирі на 220 вулицях планують замінити 1823 ліхтарі із лампами розжарювання на світлодіодні.

Про це під час брифінгу 1 листопада розповів мер міста Сергій Сухомлин.

Міський голова зазначив, що світло з’явиться і на 77 вулицях і провулках, які ніколи не освітлювалися. Також мер міста ділиться: за півроку дочекалися коштів від Фонду регіонального розвитку, а саме близько 11 млн грн на заміну освітлення центральних вулиць Житомира. Нині кошти вже перерахували на рахунок управління капітального будівництва.

«У нас є Польова, на якій уже змінюють освітлення на світлодіодні. Ми вже виконали робіт по заміні освітлення десь на рівні 60%. До кінця року по Польовій у рамках реконструкції все освітлення буде замінено. Ми починаємо з грудня місяця заміну освітлення на центральних вулицях міста Житомира – це Київська, Бердичівська, і в нас там 11 чи 12 центральних вулиць, на яких буде повністю замінено освітлення на світлодіодне. Виробник цих світильників – житомирська компанія «ЕКТА». Вони зробили дуже гарну пропозицію: ціна, яку вони запропонували десь на 15% нижча, ніж була по проекту. Також вони встановлюють систему дімірування, яка дозволяє автоматично переходити в різні режими економії. Після 12-ї вона на 60% потужності виходить, що забезпечить серйозну економію електричної енергії. За кошти міського бюджету ми робимо на 18 мільйонів робіт у цьому році – це і лампи розжарювання, це і Польова, і це вулиці, як я казав, 77 вулиць, на яких ніколи не було освітлення. За кошти Фонду регіонального розвитку – це десь близько 11 мільйонів – ми робимо роботи по всіх центральних вулицях. Замінюємо на світлодіодні світильники всі центральні вулиці. У нас на підході святкова ілюмінація. Я думаю, що на початку грудня вона вже буде на вулицях Житомира. Це буде досить така цікава картинка, буде сюрприз, побачите», – розповів мер міста Сергій Сухомлин.

Разом з тим житомиряни, котрі мешкають на Польовій, уже викладають у соцмережах фото, розповідаючи про встановлені ліхтарі у своєму мікрорайоні.

Фото зі сторінки у Facebook Юлії Чепюк

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі