Місто

Біля реконструйованої «Смачної зупинки» на майдані Перемоги в Житомирі зняли будівельний паркан

24 October 2017, 13:53

По периметру скандальної «Смачної зупинки» житомирського підприємця Олега Малиновського, де з 2016 року проводиться реконструкція, зняли будівельний паркан.

Свідком цього 24 жовтня стала фотокореспондент Житомир.info.

Над одноповерховою будівлею майбутнього кафе «Малина» звели літню терасу, навколо частково поклали тротуарну плитку, біля трамвайних колій збудований навіс для зупинки громадського транспорту. Про ступінь внутрішньої готовності будівлі судити важко – фасад будівлі завішаний будівельним полотном.

Нагадаємо, влітку 2017-го підприємцеві дорікали, що з павільйону громадського харчування у 28,5 кв. м він заволодів територією у 450 квадратів та будується в охоронній зоні національної пам’ятки архітектури – Спасо-Преображенського собору. На що Олег Малиновський відповідав, що відстояв у суді містобудівні умови, а його об’єкт не заходить в охоронну зону пам’яток, а лишень межує з нею.

«Людей цікавить, що будується зверху. Там буде літня тераса, вона буде дерев’яна, не з основних конструкцій. Я просто покажу містобудівні умови, які я отримав в управлінні архітектури, тут чітко розписано конкретний об’єкт, і який він повинен бути. Другий поверх - відкритий поверх без основних огороджувальних конструкцій», - говорив підприємець влітку 2017-го.

Тоді ж колишній головний архітектор Євгенія Черкасова розповіла, що подала до суду два позови стосовно «Смачної зупинки» Олега Малиновського: щодо анулювання рішення виконкому про право власності на об’єкт та стосовно знесення «самовільно побудованої» споруди.

Як повідомляв Житомир.info, пункту з продажу квитків та «Смачну зупинку» відкрили на майдані Перемоги восени 2010 року. Дозвіл на виготовлення проекту по відведенню земельної ділянки 0,05 га на майдані Перемоги, 13а для будівництва і обслуговування будівель торгівлі Павло Малиновський, рідний дядько Олега, отримав в травні 2013 року, в той час Олег Малиновський був депутатом Житомирської міської ради і членом земельної комісії. В березні 2016 року власник «Смачної зупинки» розпочав її реконструкцію. 11 червня активісти повідомили, що ДАБІ з Києва скасувала декларацію про початок будівельних робіт, але Олег Малиновський говорив, що це не відміна, а просто штрафи за порушення. 21 червня представники Громадської ради при Житомирській ОДА зібралися, щоб розібратися в ситуації з будівництвом «Смачної зупинки» на майдані Перемоги. 21 липня люди з плакатами на захист підприємця та його об’єкту прийшли на сесію Житомирської міської ради, але депутати питання «Смачної зупинки» на сесії не розглядали.

Майбутнє кафе 24 жовтня:

Олег Малиновський на засіданні комісії з питань архітектури та будівництва громадської ради при Житомирській ОДА влітку 2016-го:

Так виглядатиме кафе "Малина", фото зі сторінки підприємця в соцмережі:

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі