Влада

У Новоград-Волинській мерії з’ясовували, чому директор КП в обхід влади приймає львівське сміття

5 November 2017, 11:23

Третього листопада 2017 року відбулося обговорення звернення щодо прийому та захоронення твердих побутових відходів ТОВ «АВЕ Львів» на полігоні твердих побутових відходів міста Новограда-Волинського в урочищі Ржатківка Чижівської ОТГ.

Про це 3 листопада повідомив відділ інформації та зв’язків з громадськістю Новоград-Волинської міської ради.

«Полігон твердих побутових відходів міста Новограда-Волинського перебуває на балансі комунального підприємства «Шляхрембуд», однак, відповідно до договору, укладеного ще у січні 2014 році, його обслуговує та утримує ТОВ «Міськкомунсервіс». Як пояснили під час слухань керівники товариства «Міськкомунсервіс», на підприємстві склалася складна фінансова ситуація внаслідок заборгованості за вивіз ТПВ як з приватного сектору (заборгованість понад 500 тис. грн) так і від ОСББ — (заборгованість понад 500 тис. грн). Тому було вирішено заключити договір з ТОВ «АВЕ Львів» щодо утилізації побутового сміття», - йдеться в повідомленні на сайті Новоград-Волинської мерії.

Однак влада міста заявляє, що не погоджувала жодних договорів з ТОВ «АВЕ Львів» на прийом міським полігоном сміття.

«Більше того, у 2016 році до міського голови Віктора Весельського зверталися з листом Львівська обласна адміністрація, міський голова міста Львова, ТОВ «АВЕ Львів» з проханням надати допомогу у вирішенні проблеми із захороненням відходів та дозвіл на розвантаження автомобілів підприємства «АВЕ Львів» на полігоні у м. Новоград-Волинський. Після розгляду відповідного звернення міська рада відмовила підприємству у наданні допомоги», - зазначає відділ інформації.

У публікації зазначається, що обговорення питання «підпільного» приймання комунальним підприємством сміття зі Львова пройшло досить емоційно.

«Присутні були одноголосними у своїх висловлювання, що громада міста категорично проти утилізації сміття на полігоні твердих побутових відходів міста Новограда-Волинського, адже це може бути не лише побутове, а й промислове сміття, що може нести екологічну загрозу для наших городян», - резюмує сайт міськради.

Нагадаємо, директор ТОВ «Міськкомунсервіс», депутат Новоград-Волинської міської ради Роман Седлецький у вересні 2017 року розповідав Житомир.info, що дійсно уклав договір з львів’янами на прийом та утилізацію сміття до кінця року.

«Мені немає різниці, яке сміття приймати – львівське чи місцеве. Я обслуговую міський полігон, і якщо фізична чи юридична особа укладає зі мною договір і платить кошти, я займаюсь сортуванням та утилізацією цього сміття», - казав він півтора місяця тому.

За даними 2013 року, ТОВ «Міськкомунсервіс» створили у листопаді 2011 р. На 25% воно належало Новоград-Волинській міській раді, а 75% – Роману Седлецькому (на той час від «Фронту Змін», нині – від БПП «Солідарність»).

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно Житомирське обласне відділення Антимонопольного комітету України визнала антиконкурентними дії підприємців-депутатів Новоград-Волинської міськради Романа Седлецького та Олега Ващенка у закупівлі комунальним підприємством автомобіля та оштрафувало їх.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі