Влада

Депутатів Новоград-Волинської міськради оштрафували за змову в тендері на закупівлю автомобіля

1 November 2017, 10:42

Адмінколегія Житомирського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України визнала антиконкурентними та узгодженими дії підприємців Романа Седлецького та Олега Ващенка, які разом брали участь у тендері на закупівлю автомобіля комунальним підприємством Житомирської міськради.

Про це 31 жовтня Житомир.info повідомила прес-служба Житомирського обласного відділення АМКУ.

Підприємця Седлецького оштрафували на 68 тис. грн, Ващенка – на 49 675 грн.

«Адміністративною колегією Житомирського обласного територіального відділення АМКУ визнано дії ФОП Седлецького Р.А. та ФОП Ващенка О.М. під час участі у відкритих торгах на закупівлю «Автомобіль малої тоннажності для перевезення робітників та обладнання», що проводились 13.12.2016 КП «Житлове виробниче підприємство аварійних робіт» Житомирської міської ради, порушенням про захист економічної конкуренції (…) у вигляді вчинення антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів. За вчинення порушення на ФОП Седлецького Р.А. накладено штраф в розмірі 68 тис. грн, на ФОП Ващенка О.М. - 49 675 грн відповідно до частини 2 статті 52 Закону України «Про захист економічної конкуренції», - інформує відділення.

На сайті ProZorro знаходимо дані, що переможцем вказаного тендеру є ФОП Роман Анатолійович Седлецький, а ФОП Олег Миколайович Ващенко був його єдиним конкурентом, і їх пропозиції відрізнялися всього на 87 гривень (450 000,00 у Ващенка проти 449 913,00 гривень у Седлецького – суми, з якою він виграв тендер).

До цього КП «Житлове виробниче підприємство аварійних робіт» двічі проводило аналогічний тендер, але торги не відбулися через подання менше двох пропозицій.

Обидва підприємці зареєстровані у місті Новоград-Волинський Житомирської області і, як свідчать дані офіційного сайту Новоград-Волинської міськради, є місцевими депутатами від партії «БПП «Солідарність». Роман Седлецький також є керівником ТОВ «Міськкомунсервіс», яке займається вивезенням та утилізацією твердих побутових відходів.

Дані порталу clarity-project.info свідчать, що в 2017 році ФОП Седлецький Р.А. брав участь та переміг у 4 тендерах на суму 937 573.00 грн., ФОП Ващенко О.М. - у двох тендерах, але в жодному не переміг.

Варто припустити, що в тендері на закупівлю житомирським КП автомобіля підприємці діяли за схемою «Два брата-акробата», коли один з учасників торгів бере участь «для галочки».

За даними сайту «Ні корупції!», родини Седлецьких та Ващенків досить відомі у Новограді-Волинському.

«Прізвища Седлецького та Ващенка кілька років тому фігурували у скандалі з банківськими кредитами. Теперішні депутати від президентської партії «Солідарність» тоді разом були у Фронті змін. Але їх поєднує не лише партійна приналежність, а й спільний бізнес. Вони є співзасновниками ТзОВ “Промінь”, яке займається торгівлею в неспеціалізованих магазинах переважно продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами. Крім того, у спільній власності – ТзОВ “Пролісок” – це ресторанний бізнес. Окремо від товариша Роман Седлецький заснував ТзОВ “САН СТОУН +”. Тут і видобування декоративного та будівельного каменю, піску, гравію, розроблення кар’єрів. Навіть неспеціалізована оптова торгівля та агентства нерухомості. Ще Роман Анатолійович є співзасновником  та директором “МІСЬККОМУНСЕРВІС”. Його ж піцерія «Палермо» і ресторан «Новий град». Ващенко ж скромно трудиться керівником підприємства «Скорбота», - йдеться в публікації від 2016 року.

Нагадаємо, КП під керівництвом Романа Седлецького вже кілька місяців офіційно приймає львівське сміття на звалищі у Новоград-Волинському районі.

Як повідомляв Житомир.info, влітку 2017 року АМКУ призупинив тендер Житомирського облавтодору з придбання дорожніх машин через «антиросійську» вимогу. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі