Події

Прокурор просить 15 років для обвинуваченого у вбивстві житомирянина Жадька, родичі вимагають довічного ув’язнення

8 November 2017, 20:55

15 років тюрми і відшкодування моральної шкоди – призначити таке покарання Володимиру Довгалюку, якого обвинувачують у вбивстві Олександра Жадька, просив прокурор.

Упродовж судового засідання 8 листопада, яке розпочалося о 10-й ранку і тривало більше шести годин, розглядали докази, зібрані упродовж трьох років після вчинення злочину.

«Під час судового розгляду провадження існування будь-яких неприязних відносин між обвинуваченим і потерпілим не встановлена Не встановлена і наявність яких-небудь матеріальних претензій з боку потерпілого до обвинуваченого і навпаки. Навіть аналіз показань дружини обвинуваченого Довгалюк дає підстави вважати, що про відносини, які колись існували, про які вона давала показання, обвинувачений Довгалюк не знав і не здогадувався. Тому вважаю, що у даному випадку Довгалюком скоєно убивство Жадька з хуліганських мотивів. При визначенні мотивів злочину просив би прийняти до уваги кількість спричинених тілесних ушкоджень, їх локалізацію, той факт, що потерпілий був практично роздягнений, що свідчить про несподіваність приходу злочинця у будинок, відсутність ознак бійки між ними. Бо все це говорить про те, що Довгалюк знехтував встановленим у суспільстві порядком, прагнув продемонструвати свою силу, жорстокість, цинізм, тощо», - зазначив прокурор Сергій Глазунов.

Він попросив суддів ухвалити обвинувальний вирок: Володимира Довгалюка визнати винним у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення та призначити покарання за п.7 ч. 2 ст. 115 ККУ – 15 років позбавлення волі. Також він попросив задовольнити цивільні позови та відшкодувати 300 тис грн моральної шкоди батькам убитого і 500 тис грн дочці.

Натомість рідні, яким надали слово, попросили для обвинуваченого пожиттєве позбавлення волі.

«Нам, як батькам дуже важко зараз. Вбивця забрав нашого сина. У мене одне в голові, що убивство все ж таки скоїв Довгалюк. Це однозначно, хто б мені що не казав, якщо не накаже суд його, то всевишній його все одно покарає. Я, як мати, прошу йому щонайвищу міру покарання – пожиттєво», - сказала мати убитого Олена Жадько.

«Мені шкода, що моє дитя не знає дідуся. Тому що якісь люди порахували, що цього досить – у 44 роки піти з життя. Мені дуже не вистачає батька. У нас ця душевна рана залишається на все життя. Тому ці люди повинні отримати відповідне покарання», - сказала дочка убитого Олександра Юрок.

Після того, як виступили рідні убитого та їхній представник, суд оголосив перерву в засіданні. Наступне засідання, на якому заслухають обвинуваченого та його адвоката, розпочнеться 9 листопада о 9-30.

Як повідомляв Житомир.info, в 2014 році Олександра Жадька було жорстоко вбито в селі Зарічани Житомирського району: тіло 43-річного Олександра знайшли з десятком ножових поранень. Тим часом обвинувачений Довгалюк В. знаходиться на волі: суддя Корольовського районного суду Олена Рожкова відпустила його під заставу у 200 тис. грн. У вересні 2015 року відеодокази по справі вбивства Жадька суд відправив на експертизу в державну установу. Наприкінці минулого року на черговому розгляді справи допитали експертів, які досліджували записи з камер відеоспостереження, на яких зафіксовано вбивцю. У лютому 2016 року Житомирський районний суд призначив третю експертизу відеодоказів по справі вбивства Олександра Жадька. 20 січня 2017 року судовий експерт підтвердив, що на відео у матеріалах справи зображений обвинувачений.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі