Події

Житомирський районний суд призначив третю експертизу відеодоказів по справі вбивства Олександра Жадька

23 February 2016, 17:46

У залі судових засідань Житомирського районного суду напружена тиша. Судді вже близько півгодини знаходяться у нарадчій кімнаті – вирішують чи призначати чергову експертизу відеодоказів, які проходять у кримінальній справі по вбивству, що в липні 2014 року сталося у селі Зарічани. Відеоматеріали, на яких зафіксовано вбивцю вже двічі проходили експертизу – у державній та приватній установі.

«Таким чином, постає питання в об’єктивності та достовірності висновків, які були надані експертами, як стороною обвинувачення, так і стороною захисту. Тому, в ході судового розгляді даного кримінального провадження, я вважаю, що є необхідність у з’ясуванні певних обставин, які були досліджені раніше, що є суперечливими. Проведення комісійної судово-медичної експертизи доручити експертам Київського науково-дослідного інституту експертиз Міністерства юстиції України», – вважає адвокат потерпілих Володимир Васильчук.

Зважаючи на те, що експертиза зі сторони захисту була зроблена у приватній установі експертом, що на той час навіть не мала відповідного кваліфікаційного свідоцтва, прокурор клопотав про визнання таких доказів недопустимими.

«Таким чином, експерт, працюючи у ТОВ «Центр судових експертиз «Альтернатива» не мала права проводити вищезазначену судово-медичну експертизу. Враховуючи виконане, керуючись статтями 36, частиною другою статті 89 КПК України, прошу визнати недопустимим доказ, наданий ТОВ «Центр судових експертиз «Альтернатива», – наполягає Максим Онищенко.

«Я використав повноваження, яке мені надається Кримінально-процесуальним законодавством, абсолютно нічого не порушивши, залучив експертів-спеціалістів теж нічого не порушивши. А душа тепліє тільки тому, що не по суті заперечують, а навпаки лише просто поверхово», – зауважив адвокат обвинувачуваного Богдан Ференц.

Клопотання адвоката суд вирішив задовольнити.

«Суд вважає беззаперечним вимагання призначення у справі експертизи. Разом з тим, суд вважає слушним клопотання представника потерпілих про проведення експертизи комісією експертів з досліджуваного питання, що окремо буде сприяти об’єктивності судового розгляду», - повідомив суддя Євген Грубіян.

Наступне судове засідання відбудеться 29 березня.

Як повідомляв Житомир.info, підозрюваний у вбивстві Олександра Жадька впливає на слідство і використовує сумнівні докази – впевнені родичі загиблого. У вересні 2015 року відеодокази по справі вбивства Жадька суд відправив на експертизу в державну установу. Наприкінці минулого року на черговому розгляді справи допитали експертів, які досліджували записи з камер відеоспостереження, на яких зафіксовано вбивцю.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі