Події

Чергове засідання у справі вбивства під Житомиром Олександра Жадька: судовий експерт підтвердив, що на відео зображений обвинувачений

23 January 2017, 11:14

На судовому засіданні по справі вбивства жителя Житомирського району Олександра Жадька 20 січня судовий експерт підтвердив, що на відео, яке вилучили з відеокамер в день вбивства, зображений обвинувачений В. Довгалюк.

Про це Житомир.info розповів брат загиблого чоловіка Сергій.

Справу розглядає Житомирський районний суд.

Зі слів родичів, на минулому судовому засіданні 26 грудня 2016 року була проведена комісійна судово-психологічна експертиза Державної експертної установи КНІСЕ, якою було підтверджено, що особа, зображена на усіх досліджуваних експертами відеофайлах, це одна і таж особа - обвинувачений Довгалюк В. Проте зі сторони захисту з’явилися деякі запитання щодо досліджуваної частини експертизи, тому суд за клопотанням державного обвинувачення ухвалив рішення про виклик та допит експертів  на судовому засіданні 20 січня 2017 року.

«Державний судовий експерт зазначив, що основні маркери невербальної поведінки осіб, які зазначені на усіх досліджуваних відео файлах, чітко співпадають, тому з максимально високим ступенем впевненості можна констатувати, що на відео зображена одна і таж сама особа, тобто, обвинувачений Довгалюк В. Саме він слідкував в день вбивства за моїм братом, з місця його роботи в Житомирі та аж до самого будинку в селі Зарічани. Обвинуваченого Довгалюка  бачили сусіди, як він вибіг з будинку мого брата та побіг в напрямок лісу, ховаючи обличчя під капюшоном», - розповідає брат загиблого Олександра.

Зі слів брата, цього разу суд відмінив своє попереднє рішення щодо надання копії жорсткого диску.

«Цей жорсткий диск був попередньо сфальсифікований, і це підтвердила державна експертиза, та наданий стороною обвинуваченого Довгалюка для суду. В своєму рішенні суд посилався на відсутність технічних можливостей скопіювати жорсткий диск, таким чином обмежуючи права потерпілих на повноту та всебічність ознайомлення з матеріалами справи», - каже брат Сергій.

Наступне судове засідання відбудеться 8 лютого 2017 року.

Нагадаємо, судовий процес по справі вбивства Олександра Жадька триває вже третій рік. Вбивство сталося у липні 2014 у селі Зарічани: тіло 43-річного Олександра знайшли з десятком ножових поранень. Тим часом обвинувачений Довгалюк В. знаходиться на волі: суддя Корольовського районного суду Олена Рожкова відпустила його під заставу у 200 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, на попередньому засіданні суду 26 грудня 2016 року зачитали висновки київських експертів, які підтвердили причетність обвинуваченого до злочину. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі