Події

Житомирський суд вже більше року розглядає справу по жорстокому вбивству Олександра Жадька

23 December 2015, 17:04

Судовий процес по справі вбивства Олександра Жадька триває вже більше року. Вбивство сталося у липні 2014 у селі Зарічани: тіло 43-річного підприємця знайшли у десятком ножових поранень.

З грудня триває судовий процес: за цей час у Житомирському районному суді провели десяток засідань і призначили нового прокурора. Тим часом підозрюваний знаходиться на волі: Корольовський районний суд відпустив його під заставу.

На черговому розгляді справи допитали експертів, які досліджували записи з камер відеоспостереження, на яких зафіксовано вбивцю. Один з експертів, що досліджував записи визначив, що особа, яка переслідує вбитого, має невербальні символи тотожні поведінці обвинувачуваного. В свою чергу, експерт з приватної установи впевнена, що цих відеозаписів недостатньо для категоричного висновку.

Родичі загиблого, які заявляли про недопустимість використання приватних експертиз в якості доказів, також пропонували суддям переглянути відеозаписи допиту обвинувачуваного та самим зробити висновки, але їм відмовили

«Але суд радився хвилин 40. Не хотіли вони його показувати, вони переконували, що десь законодавчо воно неможливо, але там є дійсно підтвердження того, що дана особа, обвинувачений, був на місці злочину в час, коли загинув мій брат. Відповідно, виходив з його будинку і це підтверджує, що він винен у цьому злочині», - каже брат загиблого Юрій Жадько.

На думку Юрія Жадька, ще один з доказів сторони захисту - чек купівлі банківського золота теж має сумнівне походження і його слід відправити на експертизу.

«Він приносить довідку, яка підтверджує, що він купив золото. Коли прокуратура почала порівнювати підписи на довідці і на документах банку, відповідно, підписи не співпали. Тому прокуратура була налаштована допитати даного касира, яка  давала цю довідку і сьогодні ми її допитали і вона підтвердила, що не підписувала дану довідку. Це другий доказ, який він фабрикує», - додає Юрій Жадько.

Родичі вбитого вважають,що судовий процес затягується, щоб дати стороні захисту додатковий час. Наступне судове засідання відбудеться 27 січня у Житомирському районному суді.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі