Події

У Житомирі відеодокази по справі вбивства Жадька суд відправив на експертизу в державну установу

10 September 2015, 11:08

Чергове судове засідання по справі вбивства Олександра Жадька відбулося з більш ніж півторагодинною затримкою через запізнення суддів. Судовий процес тягнеться ще з грудня минулого року, наразі суд досліджує доказову базу сторін. На судовому засіданні розглянули та задовольнили клопотання прокурора про призначення додаткової експертизи відеодоказу, який надала сторона обвинуваченого.

Родичі вбитого звертали увагу на сумнівне походження цього доказу: відеозапис з магазину матері підозрюваного знайшли і долучили до матеріалів справи лише через 8 місяців після вбивства, а його експертизу робила приватна компанія. Рішенням суду призначено ще одну експертизу, цього разу – у державній установі.

Суд заслухав також покази свідків, які впізнали на записах з вуличних камер відеоспостережень підозрюваного. За словами брата вбитого, покази свідків прямо протирічать доказам, які надала сторона обвинуваченого.

«Вони суперечать в тій частині, що в той час, коли особа, про яку ми сьогодні переглядали відеофайли, слідкував за моїм братом, у відео з магазина матері зовсім інша ситуація: в цей час особа, схожа на нього, на його автомобілі, знаходилася біля магазину матері»,- каже брат загиблого Юрій Жадько.

Родичі загиблого кажуть: підозрюваний плутається у свідченнях та змінює покази, і додають: ймовірно, судовий процес затягується, щоб надати стороні захисту додатковий час для пошуку доказів. Наступне судове засідання має відбутися в жовтні.

Як повідомляв Житомир.info, підозрюваний у вбивстві Олександра Жадька впливає на слідство і використовує сумнівні докази – впевнені родичі загиблого.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі