Влада

Ситуація із виплатою зарплат житомирським медикам та перспективи на наступний рік

30 November 2017, 15:44

Зарплату медичним працівникам Житомира за листопад повністю зможуть виплатити у грудні.

Про це 30 листопада в коментарі Житомир.info сказав заступник мера Матвій Хренов.

«На цьому тижні на зарплати було виділено 3 мільйони гривень за рахунок зекономлених комунальних послуг, вчора була рекомендація гуманітарної комісії з цього приводу. 4 грудня ми маємо отримати субвенцію більше 4 мільйонів гривень і вона зразу піде на зарплату медичним працівникам. Крім того, 7 грудня бюджетний комітет (Комітет з питань бюджету Верховної Ради – ред.) має дати погодження на розподіл 1 мільярда гривень стабілізаційної дотації і 1 мільярда на переселенців з Донецької та Луганської областей, кошти, близько 70 мільйонів гривень, прийдуть на область і область буде їх розподіляти, скільки виділять Житомиру я поки не знаю», - сказав Матвій Хренов.

За його словами, щоб повністю виплатити зарплату медикам за листопад, 7 млн грн замало.

«Листопад будемо «закривати» грошима з тих 2 мільярдів. Кабмін за них вже проголосував, всі візування пройдені, чекаємо лише погодження бюджетного комітету, область вже готова прийняти ці кошти і ми теж це зробимо без затримки – проведемо позачерговий виконком. Я думаю, що впродовж тижня після того, як комітет проголосує, кошти мають бути в людей, але це не від нас залежить. Ще ми отримаємо 6 млн грн в кінці грудня – це планова субвенція на зарплати медикам з державного бюджету. І ще, за нашою інформацією, ще проголосували за виділення додатково 300 млн грн субвенції, з якої ми щось отримаємо до кінця року. Наше завдання – максимально «закрити» кінець року, щоб люди отримали зарплату», - зазначив заступник мера.

Прогнози на наступний бюджетний рік невтішні – ситуація із зарплатами може буде ще гірша, ніж цьогоріч.

«Ми ще не бачили доведені остаточні цифри, тому що нам обіцяють, що Верховна Рада проголосує бюджет у другому читанні до 10 грудня. Лише після цього можна говорити про те, скільки грошей ми отримаємо. У тій цифрі, яку нам довели зараз, ми вже бачимо дефіцит на зарплати близько 60-80 мільйонів гривень, це зарплатний фонд приблизно на 4 місяці», - наголосив Матвій Хренов.

Нагадаємо, на сесії міської ради 9 листопада директор фіндепартаменту Сергій Гаращук говорив, що «ціна питання» із виплатою зарплат медикам – 45 мільйонів, яких не вистачає на виплати за листопад-грудень.

Як повідомляв Житомир.info, на початку вересня цього року на зарплати медичним працівникам Житомира до рікця року не вистачало 63 млн грн. 21 вересня близько сотні працівників медичних закладів Житомира прийшли до міської ради з вимогою виплатити зарплату. Після спілкування з мером люди перекрили рух в центрі міста біля міської ради. 26 вересня на позачерговій сесії Житомирської міської ради депутати проголосували за виділення 13,8 млн грн з бюджету розвитку на зарплати медикам. Субвенції в розмірі 5 млн грн, яку місто отримало в жовтні, хватило на виплату зарплати за жовтень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі